Κόκκινη Ρωγμή: Δωρεάν και ολοήμεροι βρεφικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά
Κοινωνία

Κόκκινη Ρωγμή: Δωρεάν και ολοήμεροι βρεφικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά

Δωρεάν και ολοήμερους βρεφικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά ζητεί ο συνδυασμός Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας – ρήξη και ανατροπή στο Ηράκλειο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός σημειώνει:

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή ή επανεγγραφή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, η Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο υπερασπίζει το αυτονόητο δικαίωμα στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

Είμαστε ενάντια στα τροφεία και στα voucher του ΕΣΠΑ. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί πρέπει να χρηματοδοτούνται στο σύνολο τους από τον δημοτικό προϋπολογισμό, να λειτουργούν όλον τον χρόνο ώστε να διευκολύνουν τις εργατικές οικογένειες όσο αφορά τη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών. Αυτό απαιτεί περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με συμβάσεις έργου. 

Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά, ο Δήμος δεν εξασφαλίζει την εγγραφή όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ζητάει τροφεία από τους γονείς ή τους βάζει στο κυνήγι των voucher από τα ΕΣΠΑ ενώ δεν έχει επαρκές και μόνιμο προσωπικό για την λειτουργία των σταθμών και τους θερινούς μήνες με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να αναγκάζονται να γράφουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς ή να σταματάνε τη δουλειά τους για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet