Λήξη μαθημάτων & απονομές πιστοποιητικών σπουδών στα τμήματα Δήμου Αμαρουσίου του ΑΛΠ
Κοινωνία

Λήξη μαθημάτων & απονομές πιστοποιητικών σπουδών στα τμήματα Δήμου Αμαρουσίου του ΑΛΠ

Με τις απονομές των πιστοποιητικών σπουδών και στους σπουδαστές του Γ΄κύκλου μαθημάτων, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διδακτική περίοδος 2018-19 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στα τμήματα του Αμαρουσίου.

Σε αυτή την διδακτική περίοδο στα παραπάνω τμήματα, πραγματοποιήθηκαν πέντε κύκλοι μαθημάτων με αντίστοιχες θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα παρακολούθησαν 1.000 πολίτες του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι για μια ακόμη φορά επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν το ΑΛΠ για την προσωπική τους ανάπτυξη.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του για τη διδακτική περίοδο 2018 -2019 το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο σημειώνει:

«Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας να ενταχθείτε στην μεγάλη ομάδα της διά βίου εκπαίδευσης του Α.Λ.Π. και να βιώσετε έτσι μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία.

»Σας ευχόμαστε δε, την έγκυρη επιστημονική γνώση που αποκομίσατε από τους εξαίρετους εισηγητές μας, να καταφέρετε την μετατρέψετε σε μάθηση, και να βελτιώσετε έτσι την καθημερινή ζωή σας, που είναι  και ο μοναδικός στόχος μας ως ΑΛΠ.

»Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στους εξαίρετους εισηγητές των προγραμμάτων μας, καθώς και στον Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά στον δήμαρχο, και νυν περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, για τη φιλοξενία των τμημάτων του ΑΛΠ στο Μαρούσι.

»Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα  για τη φροντίδα της άψογης εκτέλεσης των προγραμμάτων στο Μαρούσι, τον συντονιστή κ. Γιώργο Καπελλαρή, την γραμματεία κ. Λένα Ρώσσου και τη Χριστίνα Γαλανοπούλου, συνεργάτιδα του δημάρχου. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο στη νέα διδακτική περίοδο».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης με απόλυτη επιτυχία μίας ακόμη διδακτής χρονιάς στο ΑΛΠ Αμαρουσίου υπογραμμίζει:

«Πριν από τέσσερα χρόνια εγκαινιάσαμε στην πόλη μας τον θεσμό του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, από το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο να δώσουμε σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα στη γνώση και στη διά βίου μάθηση, σε μια εποχή όπου η κοινωνία της γνώσης εξελίσσεται διαρκώς και οι απαιτήσεις ολοένα αυξάνονται.

»Η αποδοχή και η εθελοντική συμμετοχή στα τμήματα του ΑΛΠ χιλιάδων πολιτών από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, μας γεμίζει με ικανοποίηση για την πρωτοβουλία μας και αισιοδοξία ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την αυτομόρφωση και αυτοβελτίωσή τους, με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και την ευρύτερη κοινωνία.

»Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην πρόεδρο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, κ. Ελένη Βουγιούκαλου, για την κατάθεση ψυχής στην οργάνωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και την αξιέπαινη προσφοράς της στην κοινωνία. Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές για την εποικοδομητική συνεργασία μας και την άψογη λειτουργία του ΑΛΠ στο Μαρούσι. 

»Από τη νέα θέση μου ως περιφερειάρχης θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερο εαυτό μου για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και δράσεις με θετικό πρόσημο για την Αττική μας».

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΛΠ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 στην Κρήτη, μετρά ήδη 14 χρόνια ύπαρξης και αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, το πιο πετυχημένο παράδειγμα διά βίου μάθησης στην χώρα μας. Σήμερα λειτουργεί 8 τμήματα πανελλαδικά και συγκεκριμένα 1 στα Χανιά, 1 στο Ηράκλειο, 2 στην Αθήνα (κέντρο), 2 στο Μαρούσι και 2 στην Θεσσαλονίκη, και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet