Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Νέα χρηματοδότηση από τον «Φιλόδημο» διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

0
348 Προβολές

Νέα χρηματοδότηση από τον Φιλόδημο «χτυπάει» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής: αναβάθμιση πυροπροστασίας στα σχολεία και των στάσεων της συγκοινωνίας

Δύο νέες ακόμα προτάσεις για να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων, που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τις υποδομές της πόλης, καταθέτει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, ο Δήμος υποβάλλει αιτήσεις προκειμένου να πετύχει την χρηματοδότηση για:

  • Την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της πόλης.
  • Την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία και την αναβάθμιση των στάσεων του δικτύου των μέσων συγκοινωνίας στο Ηράκλειο (Δημοτικής Συγκοινωνίας και ΟΑΣΑ).

Ουσιαστικά, εάν καταλήξουν θετικά οι προτάσεις, ο Δήμος θα έχει εξασφαλίσει ένα σεβαστό κονδύλι, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα από το δημοτικό ταμείο, αφ’ ενός για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια στα σχολεία του Ηρακλείου, αφ’ ετέρου να αναβαθμίσει το δίκτυο των ΜΜΜ, ιδίως της Δημοτικής Συγκοινωνίας, που πρόσφατα ανανεώθηκε με δύο ολοκαίνουργια mini bus και την επέκταση του δικτύου της σε δύο, πλέον, δρομολόγια που καλύπτουν όλη την πόλη.

Η έως σήμερα εμπειρία δημιουργεί αισιοδοξία ότι ο Δήμος θα επιτύχει και αυτόν τον στόχο του, αφού όλα τα αιτήματα που έχει καταθέσει μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχουν εγκριθεί χάρη στις άρτιες και ώριμες προτάσεις, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, ήδη η δημοτική αρχή έχει καταφέρει να πετύχει τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των παιδικών χαρών της πόλης, της προμήθειας μηχανημάτων έργου, της συντήρησης των σχολικών κτηρίων και των αύλειων χώρων τους, έργα τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε προχωράνε.

«Είμαστε σε συνεχής αναζήτηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που μας επιτρέπουν να κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα καλύτερο. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει πόρους εκατομμυρίων ευρώ για έργα που έχουν γίνει ή γίνονται παντού στην πόλη, εξοικονομούμε χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό τα οποία, με τη σειρά τους, τα διαθέτουμε για να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας μέσα από τις μειώσεις των δημοτικών τελών, για να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη με ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις», σχολιάζει σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up