Δεκάδες δραστηριότητες κάτω από τα δένδρα της Ρεματιάς Χαλανδρίου
Κοινωνία

Δεκάδες δραστηριότητες κάτω από τα δένδρα της Ρεματιάς Χαλανδρίου

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση στη Ρεματιά του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου και του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου σε καλό κλίμα συνεργασίας – όπως άλλωστε έχει γίνει και με άλλους συλλόγους.

Η κοινή αυτή εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει πρόπερσι, στις 18 Ιουνίου του 2017, αλλά μια αναπάντεχη καλοκαιρινή νεροποντή χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών.

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου από κοινού με τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου, συμμετείχαν δεκάδες πολίτες που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες, οι οποίες περιελάμβαναν αγώνες σκακιού, ξενάγηση-περίπατο στα μονοπάτια της ρεματιάς και πικνίκ με φαγητά που είχαν μαζί τους οι συμμετέχοντες. Στις τελευταίες ώρες της εκδήλωσης ένα εξαιρετικό μουσικό σχήμα παρότρυνε τους συμμετέχοντες να εκφραστούν και χορευτικά κάτω από τις σκιές των δένδρων.

Με χαρά οι διοργανωτές παρατήρησαν πολλές άλλες δράσεις που γίνονταν ταυτόχρονα στον χώρο της Ρεματιάς, προγραμματισμένες από άλλους φορείς και ατομικά, που είχαν ως αποτέλεσμα τη συνύπαρξη πολλών δραστηριοτήτων και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Παρατήρησαν το 1ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου, ομάδα Γιόγκα, πάρτι γενεθλίων και πολλές παρέες φίλων.

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες και εθελοντές, τα μέλη των δύο συλλόγων που βοήθησαν στην πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου για τη βοήθειά του και την παρουσία του στην εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου επισημαίνει σχετικά:

Η εκδήλωση αυτή, μαζί με τις άλλες που διοργανώνει ο Σύλλογός μας με επίκεντρο τη Ρεματιά μας, δυναμώνει τη θέλησή μας να παλεύουμε καθημερινά με στόχους:

  • την αναβάθμιση του χώρου της Ρεματιάς,
  • με καλυτέρευση των προσβάσεων προς αυτή,
  • με μέριμνα όλων μας (Δήμων και πολιτών) για την καθαριότητά της,
  • την αποφυγή και απαγόρευση της εισόδου τροχοφόρων σε αυτή,
  • τον καθαρισμό των ξερών δένδρων και χόρτων,
  • το άνοιγμα των περιφράξεων για την απρόσκοπτη «λειτουργία» των  μονοπατιών, 
  • και τόσα άλλα που όλοι μαζί σε συνεργασία μπορούμε να τα  καταφέρουμε.

Ευχόμαστε σε όλους καλό Καλοκαίρι και υποσχόμαστε να γίνεται η γιορτή της Ρεματιάς κάθε χρόνο σε συνεργασία και με άλλους φορείς της περιοχής όπως αυτό εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet