Πλήθος αθλητών στο 28ο Φεστιβάλ Μπριτζ
Αθλητισμός

Πλήθος αθλητών στο 28ο Φεστιβάλ Μπριτζ

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Κηφισιάς (ΟΑΜΚΗ), στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, πραγματοποίησε από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 το 28ο Φεστιβάλ Μπριτζ. Το φεστιβάλ αυτό είναι παραδοσιακά το μαζικότερο φεστιβάλ μπριτζ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν, τόσο αγώνες ομάδων, όσο και ζευγών για τις κατηγορίες Open, 1 – 9 και 1 – 6. Παράλληλα διεξάχθηκαν και αγώνες μαθητών.

Όλοι οι αγώνες στεγάστηκαν στο κλειστό μπάσκετ του Ζηρίνειου, εκτός από τους αγώνες ομάδων κατηγορίας Open που λόγω ανεπάρκειας χώρου, έλαβαν χώρα στα εντευκτήρια του ΟΑΜΚΗ.

Στους αγώνες ομάδων συμμετείχαν 474 αθλητές, ενώ στους αγώνες ζευγών 234 αθλητές.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, παρευρέθηκε στη λήξη των αγώνων (Κυριακή 9 Ιουνίου), του απονεμήθηκε δε τιμητική πλακέτα, για, όπως τονίζει ο Όμιλος, τη διαχρονική στήριξη που παρείχε στη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για το άθλημα από τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Κηφισιάς

Το Μπριτζ δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι. Είναι και Άθλημα! Ένα πνευματικό άθλημα, επίσημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που δεν έχει κανέναν αποκλεισμό λόγω ηλικίας. Με το Μπριτζ δεν διασκεδάζεις απλά, αναπτύσσεις τη σκέψη σου, κοινωνικοποιείσαι και βέβαια… αθλείσαι.

Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι ζουν στο συναρπαστικό κόσμο του Μπριτζ, αφού αποτελούν ενεργά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (ΕΟΜ, τηλ. 210 7480400 – 2).

Λίγα λόγια για τον ΟΑΜΚΗ

Ο ΟΑΜΚΗ είναι αναγνωρισμένος αθλητικός σύλλογος, Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (και μέσω αυτής) της Πανευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οργανισμών που είναι αναγνωρισμένοι από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Είναι ο μαζικότερος όμιλος μπριτζ στην Ελλάδα.

Στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο 300 και πλέον τ.μ. στη Λεωφόρο Κηφισίας 70 (πάνω από το EVEREST) στο Μαρούσι, στον 1ο όροφο.

Κάθε Οκτώβριο και Ιανουάριο ξεκινούν νέες σειρές μαθημάτων για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον πνευματικό άθλημα.

Αυτή την περίοδο, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ – Λέσχη Επιστημόνων (ΟΑΜΛΕ) πραγματοποιεί τα καλοκαιρινά τουρνουά του στο Καστρίτσειο Μουσείο (Λεωφόρος Καποδιστρίου 17, Φιλοθέη). Αγώνες διεξάγονται καθημερινά (πλην Σαββάτου) για όλες τις κατηγορίες αθλητών.

Επικοινωνία με τον Όμιλο:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet