Έντεκα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών έξω από Λύκειο στην Κυψέλη
Κοινωνία

Έντεκα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών έξω από Λύκειο στην Κυψέλη

Διακίνηση ναρκωτικών έξω από το 19ο λύκειο Αθηνών, επί της οδού Θήρας στην Κυψέλη, έκανε μία πολυμελής σπείρα αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Αξιοποιώντας καταγγελίες και πληροφόρηση, οι αστυνομικοί τις τελευταίες ημέρες προχώρησαν σε φυσικές παρακολουθήσεις και διακρίβωσαν τη δράση της εγκληματικής ομάδας, που αποτελούνταν από Αφρικανούς (Γουινέα, Σιέρα Λεόνε) και Πολωνούς. Κάπως έτσι προχώρησαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της ΟΠΚΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν οκτώ κατ’ οίκον έρευνες, δύο έρευνες σε καταστήματα και σε οδούς περιμετρικά του σχολείου, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 7 επιπλέον αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ ένα ακόμη μέλος είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους 112 γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι προ ημερών στο ίδιο σημείο, ένας εκ των συλληφθέντων, σε σήμα αστυνομικών για να τον ελέγξουν, είχε απορρίψει στο έδαφος σακούλα με κάνναβη συνολικού βάρους 512 γραμμαρίων και είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης βάρους 624 γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ,
  • 20 κινητά τηλέφωνα,

Οι ρόλοι των μελών της εγκληματικής ομάδας

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, με αρχηγό 53χρονο αλλοδαπό, 5 εκ των μελών να έχουν τον ρόλο του ταμία στο σημείο που λάμβανε χώρα η διακίνηση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εναλλάσσονταν στον ρόλο του διακινητή και του τσιλιαδόρου, έχοντας όλοι ως καταφύγιο κατάστημα στην ίδια περιοχή.

Τα μέλη της σπείρας απέφευγαν να έχουν στην κατοχή τους τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά, τις οποίες απέκρυπταν σε φρεάτια, καφάο και σταθμευμένα αυτοκίνητα και τις εξήγαγαν για να τις διαθέσουν στους «πελάτες» μόνο μετά την προπληρωμή τους. Σημειώνεται ότι τα μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet