Θανάσης Φωτόπουλος: Γιατί ψήφο στο ΚΚΕ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Θανάσης Φωτόπουλος: Γιατί ψήφο στο ΚΚΕ

Το διακύβευμα των εκλογών της 7 Ιούλη δεν είναι το ίδιο για όλους τους ψηφοφόρους. Στην ταξική κοινωνία άλλο έχουν στο μυαλό τους οι προνομιούχοι, που ζουν από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου μόχθου και άλλο η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, θύματα της εκμετάλλευσης αυτής. Για τους δεύτερους το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών δεν μπορεί να είναι άλλο από το να ισχυροποιηθεί η μόνη πολιτική δύναμη, το ΚΚΕ, που θα βρεθεί και πάλι δίπλα τους από την επόμενη κιόλα της εκλογικής αναμέτρησης.

Γράφει ο Θανάσης Φωτόπουλος*

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ, δυναμώνουν τη δική τους αντίσταση, τον δικό τους αγώνα κόντρα στην επίθεση, που θα συνεχιστεί αμείωτη εναντίον τους από το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, ανεξάρτητα από το ποιο ή ποια αστικά κόμματα (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και τα άλλα «μιας χρήσης»), θα σχηματίσουν κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή σε συνεργασία.

Από την άλλη μεριά, είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι όμιλοι παροχής υπηρεσιών, τα αδρά αμειβόμενα διευθυντικά στελέχη όλων των παραπάνω, που δείχνουν αμέριστη την εμπιστοσύνη τους στα κόμματα της αστικής τάξης τους: Τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ. κ.ο.κ. Ο καθένας, ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντά του, και όλοι μαζί ενάντια στο κόμμα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, το ΚΚΕ.

Μπροστά στον παραπάνω ταξικό διαχωρισμό στην καπιταλιστική κοινωνία, το ΚΚΕ, σε όλη την εκατοντάχρονη αγωνιστική του πορεία, έχει κάνει την αμετάκλητη επιλογή του. Είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων. Γι’ αυτούς αγωνίζεται, σε αυτούς απευθύνεται και τώρα: Στους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με τις δεκάδες μορφές ελαστικής απασχόλησης, την ανεργία. Στις νέες και νέους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους μετανάστες. Στους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους.

Απευθύνεται σε αυτούς, καταθέτοντας ταυτόχρονα – και είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να το κάνει – τα διαπιστευτήρια της φιλολαϊκής του δράσης. Ανάμεσά τους:

  • Αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη Ν.Δ. είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των μισθωτών στα εργοστάσια, στον τουρισμό, στις μεταφορές, στις κατασκευές, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, των αγροτών, των μαθητών και φοιτητών, των ατόμων με αναπηρία, των συνταξιούχων.
  • Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Γι’ αυτό και είναι εκείνο που ενημερώνει τον λαό και αντιμάχεται τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε., στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας, με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων.
  • Είναι το κόμμα που στέκεται και θα συνεχίσει να το κάνει, δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
  • Το ΚΚΕ και τα μέλη του δεν κουράστηκαν να αποκαλύπτουν με πείσμα και συνέπεια τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, να προχωρά παραπέρα, καταγγέλλοντας και τη μήτρα που γεννάει τέτοια εξαμβλώματα, τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.
  • Είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων. Κι ακόμα, τους δείχνει τη δύναμη που κρύβεται μέσα τους, οργανώνει τη λαϊκή αντεπίθεση για ν’ ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
  • Παλεύει για τα παραπάνω με τις δυνάμεις που διαθέτει σε όλα τα επίπεδα: Στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, στις Περιφέρειες και τους Δήμους, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε όλη της χώρα μέσω των κομματικών του οργανώσεων.

Με βάση τα παραπάνω διαπιστευτήρια, το ΚΚΕ απευθύνεται τώρα στα λαϊκά στρώματα ζητώντας να το δυναμώσουν με την ψήφο τους, με τη βεβαιότητα ότι θα δυναμώσει έτσι και η υποστήριξή του στο μαζικό κίνημα για την αγωνιστική διεκδίκηση μιας σειράς στόχων, όπως:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές παροχές για όλους και όλες.
  • Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, στους οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, γενικά στις κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμούς.
  • Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι άλλους φόρους.
  • Πάγωμα των χρεών για όλο το διάστημα της ανεργίας. Απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους στο ύψος του 80% του βασικού μισθού.
  • Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων. 
  • Ειδικά για τις γυναίκες: Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ, άδεια μητρότητας για όλες τις μισθωτές, με πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. 
  • Μέτρα και δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Για την απόσπαση, όμως, κατακτήσεων όπως οι παραπάνω, αναγκαία προϋπόθεση είναι ισχυρό ΚΚΕ και ισχυροί διεκδικητικοί αγώνες, όπως επιβεβαιώνει και η πείρα της τελευταίας τετραετίας. Συνεπώς, σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα σας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η Λαϊκή Αντίσταση, η Αντεπίθεση, η Ελπίδα, η Προοπτική της Κοινωνικής Ευημερίας.

* Δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια του Βορείου Τομέα Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet