Γιώργος Κουμουτσάκος: Είναι εθνικό και όχι κομματικό στοίχημα η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Γιώργος Κουμουτσάκος: Είναι εθνικό και όχι κομματικό στοίχημα η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

Με στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες του ενόψει των Εθνικών Εκλογών του 2019, το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ δίνει τον λόγο σε υποψηφίους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, τον οποίο και καλύπτει ειδησεογραφικά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για όσα έγιναν, αλλά και όσα απαιτούνται να γίνουν στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε υπόψη τους 5 ερωτήματα, τα οποία και τους καλούμε να απαντήσουν εκφράζοντας το πλαίσιο των αρχών που χαρακτηρίζει τους κομματικούς χώρους που εκπροσωπούν.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργου Κουμουτσάκου:

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, που θα πρέπει να έχει κάθε ψηφοφόρος στο μυαλό του καθώς προσέρχεται στην κάλπη;

Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικής σημασίας. Έρχονται σε κρίσιμες ώρες για τα εθνικά μας ζητήματα που απαιτούν σοβαρότητα, γνώση και υπευθυνότητα. Αφορούν, όμως, και την οικονομία, την ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία, την καθημερινότητα όλων μας, την ποιότητα της ζωής και τη Δημοκρατία μας, που υποβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια.

To διακύβευμα συνεπώς είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα που μπορούμε. Αξιοποιώντας το γεωπολιτικό κεφάλαιο της χώρας. Αναδεικνύοντάς την ως κομβικό κράτος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. 

Αν σας ζητούσαμε να μας εκτιμήσετε τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα υπάρχοντα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας μία κλίμακα από το 1 έως το 10, ποιον αριθμό θα επιλέγατε και για ποιον λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ, αλλά τι πιστεύουν οι πολίτες που εκδηλώνουν την άποψή τους μέσω των εκλογών, συμμετέχοντας και καθορίζοντας το αποτέλεσμα. Ορίζοντας είναι το κοινό μας μέλλον με τη δική τους ψήφο. Τη δική τους επιλογή κομμάτων και προσώπων.

Διότι πιστεύω ότι τα πρόσωπα παίζουν ρόλο, ειδικά στις παρούσες συνθήκες σημαντικών εσωτερικών και εξωτερικών προκλήσεων. Ακόμα και η καλύτερα σχεδιασμένη πολιτική αποτυγχάνει εάν εφαρμοστεί ελλειμματικά από ανθρώπους χωρίς την απαιτούμενη γνώση, εμπειρία σοβαρότητα κι ευθύνη. Και τέτοια πολυτέλεια δεν την έχει η χώρα.

Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, ποια θεωρείτε ως τα 5 μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές;

Κατ’ αρχάς βασικός στόχος μας είναι η  χώρα να σταθεί στα πόδια της. Να επουλωθούν οι πληγές της δεκαετούς κρίσης. 

Η Ν.Δ. έχει παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Με συγκεκριμένες – κοστολογημένες δεσμεύσεις, με ένα εύρος πολιτικών που ανταποκρίνονται στα δεδομένα, αλλά και τις δυνατότητες της χώρας. Με έτοιμα νομοσχέδια.

Ξεκινάμε έναν «ανένδοτο» αγώνα για να μειωθεί η ανεργία, που είναι η μεγάλη μάστιγα. Και θα το κάνουμε αυτό στηρίζοντας τις ιδιωτικές επενδύσεις και ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Μειώνοντας τη γραφειοκρατία. Για παράδειγμα, μόνον η επένδυση του Ελληνικού θα φέρει άμεσα 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη δεσμευθεί για λιγότερους φόρους. Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία. Ορίζουμε εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μειώνουμε τις εισφορές από 20% σε 15%.

Στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%. Στην πρώτη διετία μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

Αυτά είναι συγκεκριμένα μετρήσιμα και κατανοητά μέτρα που στηρίζονται σε όσα μπορεί πράγματι να κάνει η κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας

Η ασφάλεια των πολιτών είναι επίσης προτεραιότητα. Με συγκεκριμένο σχέδιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη και σέβεται τα δικαιώματά του. Απέναντι στην έξαρση της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και της ανομίας, προτάσσουμε την άμεση και καθολική εφαρμογή του νόμου.

Σε αυτό το πλαίσιο καταργούμε αμέσως τον «νόμο Παρασκευόπουλου» για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, ενώ, όπου πρέπει, θα γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε κατά τις τελευταίες κυβερνητικές ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επερχόμενες εκλογές, πόσο εφικτό βλέπετε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε εκ νέου στις κάλπες;

«Το πρόγραμμά μας είναι ο οδηγός για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Μπορούμε. Είμαστε έτοιμοι».

Η Ν.Δ. έχει παρουσιάσει το πρόγραμμά της και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια στον ελληνικό λαό. Λέμε ότι θα πρέπει να της δοθεί καθαρή εντολή και μάλιστα από εκείνους που δεν ανήκουν στο κόμμα. Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν είναι Ν.Δ. και συμπορεύονται πλέον μαζί μας, ακόμα και αν διαφωνούν σε κάποια σημεία με το πρόγραμμά μας. Διότι βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Αναγνωρίζουν ότι το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλείσει οριστικά. Διότι σε μία εποχή που το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο, που η χώρα πρέπει να φύγει μπροστά, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται αυτό το τολμηρό άλμα στο μέλλον. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Γι’ αυτό πιστεύω προσωπικά ότι είναι εθνικό και όχι κομματικό στοίχημα η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για να αποφύγουμε άλλες περιπέτειες, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, χρειάζεται να υπάρξει στη χώρα πολιτική σταθερότητα. Πρέπει να αποφευχθεί το σενάριο νέων εκλογών με  τη διαβρωτική απλή αναλογική που σκόπιμα έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διανύουμε τον 10ο χρόνο οικονομικής κρίσης και ακόμη ο μέσος Έλληνας υφίσταται σοβαρές πιέσεις εξαιτίας της. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες του κόμματος που εκπροσωπείτε τόσο στο ξέσπασμα αυτής της κρίσης, όσο και στη μη αντιμετώπισή της μέχρι σήμερα;

Εμείς έχουμε παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη. Τo έχει αναγνωρίσει τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής.  

Μάθαμε από τις αστοχίες και συνεχίζουμε. Με βάση και την εμπειρία του παρελθόντος, καλούμαστε να πάμε μπροστά και να καταφέρουμε τη χώρα να σταθεί πλέον στα πόδια της.

Το πρόγραμμά μας είναι ο οδηγός για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο». Μπορούμε. Είμαστε έτοιμοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet