«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου
Πολιτισμός

«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου

Τη θεατρική παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» σε κείμενο και σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 9:00 μ.μ.

Στον θεατρικό μονόλογο, μέσα από την αφήγηση της μητέρας του Διονύσιου Σολωμού, παρουσιάζεται η προσωπικότητα του εθνικού μας ποιητή, αλλά και το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον της εποχής του. Στον ρόλο της Αγγέλικας η βραβευμένη με το βραβείο «Κατίνα Παξινού» Μάγδα Κατσιπάνου.

Πρόκειται για μια παράσταση – διάλογο ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο, μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο, το οποίο παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα. Στο βιολοντσέλο ο Κωνσταντίνος Χίνης.

Βοηθός σκηνοθέτης: Μάνος Γερωνυμάκης

Σκηνικά – κοστούμια: Μάριος Βουτσινάς

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Η παράσταση ξεκινάει στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη»
στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet