Δημοπρασία αντικειμένων με την υπογραφή του Νιλ Άρμστρονγκ
Πολιτισμός

Δημοπρασία αντικειμένων με την υπογραφή του Νιλ Άρμστρονγκ

Ένα σύνολο από σουβενίρ, φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, βιβλία, δίσκους, που φέρουν το αυτόγραφο του Αμερικανού αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ ή των προκατόχων του στην κατάκτηση του ουρανού και του Διαστήματος θα βγουν στο «σφυρί» στη γαλλική Ριβιέρα την ημέρα της 50ής επετείου από την ημέρα που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου.

Το σημαντικότερο κομμάτι της δημοπρασίας στις Κάννες είναι το άλμπουμ του Τεντέν «Βήματα στη Σελήνη» του 1964, με μια εξαιρετική αφιέρωση του πληρώματος του «Apollo 11», των Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς, στο εξώφυλλο, μαζί με αφιέρωση του συγγραφέα, του Βέλγου Ερζέ, και ένα σκίτσο με μπλε μελάνι του Τεντέν και του Μιλού, όπως διευκρίνισε η αίθουσα δημοπρασιών Cannes Encheres. Η τιμή του άλμπουμ κυμαίνεται από 8.000 έως 12.000 ευρώ.

Συνολικά, 138 λαχνοί θα διατεθούν στη δημοπρασία, τη μόνη του είδους φέτος στη Γαλλία, που εμπνέεται τον τίτλο της, «Από τη Γη στη Σελήνη», από το ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν.

Πολλά σουβέρ, αναμνηστικές κασετίνες, μικρά κομμάτια από την επένδυση της σεληνακάτου, μαρτυρούν την «τρέλα» για οτιδήποτε αφορά την αποστολή «Apollo 11».

Εκτός από ένα κομμάτι σεληνιακού μετεωρίτη, υπάρχουν και εξώφυλλα δίσκων: το «Blue Moon» του Φρανκ Σινάτρα, 45 στροφών, στο οποίο υπάρχει αφιέρωση από τον διάσημο τραγουδιστή και από τον Άρμστρονγκ, αλλά και το «Walking on the Moon», 45 στροφών που κυκλοφόρησε το 1979 και έχει αφιέρωση από τον Άρμστρονγκ και τα μέλη του συγκροτήματος Police.

Ακόμη, θα διατεθούν προς πώληση καρτ ποστάλ, λιθογραφίες που επικαλούνται τα κατορθώματα αεροπόρων όπως του Αμερικανού Τσαρλς Λίντμπεργκ, του Γάλλου Ζαν Μερμόζ ή την παρθενική πτήση του Κονκόρντ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet