Το σύμπαν του Αϊνστάιν… παρουσιάστηκε στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Το σύμπαν του Αϊνστάιν… παρουσιάστηκε στην Κηφισιά

Την ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο, που ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν και θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των εποχών, του Άλμπερτ Αϊνστάιν, είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Κηφισιάς τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 στο κατάμεστο από κόσμο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Ο Θανάσης Θεολόγης που είχε την σκηνοθεσία και έγραψε το σενάριο της θεατρικής παράστασης, υποδύθηκε και ερμήνευσε καταπληκτικά την ζωή και το έργο του μεγαλύτερου επιστήμονα του Άλμπερτ Αϊνστάιν που κατάφερε από ένα δυσλεκτικό παιδί που ήταν να μεταμορφωθεί σ’ ένα εκκεντρικό επιστήμονα, σ’ ένα πνευματικό γκουρού.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κατάφερε να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος και να αναστρέψει το σύμπαν του Νεύτωνα, αφού υπήρξε ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921.

Στη ζωή του Άλμπερτ Αϊνστάιν σημαντικό ρόλο εκτός από τις εξισώσεις και τη μεγάλη του ερωμένη, την έρευνα, που μπορούσε να περνάει μέρες μαζί της και ο χρόνος να μην του φτάνει, έπαιξαν η πρώτη γυναίκα του η Μιλέβα Μάριτς και η Αναστασία Γκολέμα που τις υποδύθηκε, η Έλεν Ντούκας, αλλά και ο γιος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, Έντουαρντ Αϊνστάιν, που τον υποδύθηκε ο Μέμος Κοέν, όπως και τον φίλο του Αϊνστάιν, τον φυσικό Νομπελίστα, Μαξ Πλαντ, επίσης.

Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Νίκος Ροδίτης, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Κώστας Κουκαρίδης και τις περούκες ο Γιώργος Σκένδρος.

Την παράσταση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εκάλη, Αχιλλέας Κουρέπης, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet