Εξαιρετικές ερμηνείες στην παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Εξαιρετικές ερμηνείες στην παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» στην Κηφισιά

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους 102 νεκρούς στο Μάτι, ξεκίνησε η παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ιλίου στο κατάμεστο από κόσμο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019.

Ο ποιητής Ευριπίδης, εξαιρετικά ανήσυχος, επισκέπτεται έναν συγγενή του, για να ζητήσει τη βοήθειά του. Το πρόβλημά του είναι ότι κινδυνεύει η ζωή του, αφού όλες οι γυναίκες της πόλης, που βρίσκονται μαζεμένες στη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, είναι αποφασισμένες να βρουν έναν τρόπο να τον καταστρέψουν, επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημίζει στα έργα του. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτόν είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο τον Μνησίλοχο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπιστεί.

Εξαιρετικές οι ερμηνείες του Λευτέρη Σακκά ως ποιητής Ευριπίδης και του Σπύρου Βλαχόπουλου ως Μνησίλοχος που κέρδισαν και το χειροκρότημα του κόσμου.

Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Γιώργος Ματαράγκας, τη μετάφραση ο Θρασύβουλος Σταύρου, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Παναγιώτης Μανίκας, τον φωτισμό επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Ψύχας, και βοηθοί σκηνοθέτη ήταν η Ελένη Αγριοπούλου και η Χριστίνα-Άννα Αποστολοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet