Ξεκινούν από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανάπλαση της Λεωφ. Ηρακλείου
Κοινωνία

Ξεκινούν από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανάπλαση της Λεωφ. Ηρακλείου

Τη σύμβαση για την εκκίνηση της εκπόνησης των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των τοπογραφικών σχεδίων για τις πράξεις αναλογισμού αναφορικά με το έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Ηρακλείου υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, με τον ανάδοχο μελετητή που προέκυψε έπειτα από τον σχετικό διαγωνισμό.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με αυτόν τον τρόπο ξεκινούν να συντάσσονται δύο άκρως απαραίτητες μελέτες, οι οποίες θα συνοδεύσουν το πακέτο των υφιστάμενων μελετών που ο Δήμος έχει ήδη συντάξει και καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής (καθώς η λεωφόρος Ηρακλείου είναι στην τυπική αρμοδιότητά της) προκειμένου να γίνει ακόμα ένα καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εκκίνησης των έργων, που θα μετατρέψουν την λεωφόρο Ηρακλείου σε ένα δρόμο σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές.

Η δημοτική αρχή, από την αρχή της τρέχουσας θητείας που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, έβαλε μπροστά και πέτυχε τη σύνταξη ενός νέου σχεδίου για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ηρακλείου, εναρμονισμένου με τις σύγχρονες ανάγκες του κυκλοφοριακού χάρτη της πόλης. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις απαιτούμενες βασικές μελέτες – και μάλιστα με χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πήρε από την Περιφέρεια Αττικής – έχει καταφέρει το έργο της ανάπλασης να έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, να είναι, δηλαδή, κατοχυρωμένο.

Αυτό που απομένει για να ξεκινήσει είναι η εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και εκείνη που θα υποδείξει τις πράξεις αναλογισμού, την απαλλοτρίωση δηλαδή των χώρων (πρασιές, κοινόχρηστοι και όχι σπίτια ή επαγγελματικά ακίνητα) που θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν για να γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου, η κατασκευή πεζοδρομίων και η ανάπτυξη του αντιπλημμυρικού δικτύου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το χρηματικό ποσό που θα απαιτηθεί για να απαλλοτριωθούν οι αναγκαίες εκτάσεις.

«Από την πρώτη ημέρα της πρώτης θητείας μας, κινηθήκαμε μεθοδικά, σταθερά και σίγουρα για να καταφέρουμε, πλέον, να είμαστε βήματα μόλις πριν βάλουμε μπροστά τα έργα για μια ανάπλαση που η πόλη έχει ανάγκη και ζητάει δεκαετίες τώρα. Με τις δύο τελευταίες μελέτες που ξεκινούν να εκπονούνται ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στο να κάνουμε την υπόσχεση που δώσαμε στους Ηρακλειώτες πράξη», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet