Μ. Γραφάκος: Ξεκινάμε να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική
Περιφέρεια Αττικής

Μ. Γραφάκος: Ξεκινάμε να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, επισημαίνει ότι «με Κωστή Χατζηδάκη και Γιώργο Πατούλη ξεκινάμε να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική».

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook ο γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων σημειώνει:

Η Αττική είναι η Περιφέρεια εκείνη που έχει μείνει πίσω στον σχεδιασμό και στην ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της. Την ίδια ώρα που άλλες Περιφέρειες της χώρας, λειτουργούν ήδη σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, η Αττική δεν έχει χωροθετήσει καν τις απαραίτητες υποδομές της. Η ιδεοληψία της απερχόμενης περιφερειακής Αρχής να μην αποδέχεται τα έργα ΣΔΙΤ είναι βασική αιτία που είμαστε στο σημείο μηδέν.

Σήμερα το πρωί, με τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Γιώργο Πατούλη είχαμε συνάντηση για το θέμα. Ένα είναι βέβαιο, ότι εμείς δεν θα αφήσουμε την Αττική να πνιγεί στα σκουπίδια. Θα κάνουμε αυτά που πρέπει, ώστε να λύσουμε το πρόβλημα.

Όμως σημειώνω για μια ακόμα φορά, ότι στη λύση του προβλήματος πρέπει να συμμετέχουν και οι πολίτες. Κάνοντας ανακύκλωση και διαλογή απορριμμάτων στην πηγή. Στόχος όλων μας είναι να στέλνουμε πολύ πολύ λιγότερα απορρίμματα στις χωματερές.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet