«Adopt a tree»: Πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη διατήρηση του πρασίνου
Αυτοδιοίκηση

«Adopt a tree»: Πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη διατήρηση του πρασίνου

Τη δυνατότητα να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο, βοηθώντας το να επιβιώσει και αναπτυχθεί, έχουν οι πολίτες μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα  «Adopt-A-Tree/Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα» του Δήμου Αθηναίων.

Η διαδικασία γίνεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville, ενώ η μεγαλύτερη ανάγκη εντοπίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, κάθε χρόνο η δημοτική αρχή φυτεύει περίπου 600 νέα δέντρα. Τα νεοφυτεμένα δέντρα την καλοκαιρινή περίοδο χρειάζονται πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα ώστε να επιβιώσουν.

Ο Δήμος κάθε καλοκαίρι χάνει από 10 εώς 40% των νεοφυτεμένων δέντρων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αναγκών πυροπροστασίας όπου και απασχολούνται οι υδροφόρες του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Δήμο, είναι σημαντικό να ποτίζουμε τα δέντρα με 1 κουβά νερό (7-10λτ) κάθε 2 μέρες το καλοκαίρι, ώστε να αυξήσουμε την πιθανότητα επιβίωσής τους.

Για να υιοθετήσει κανείς ένα δέντρο αρκεί να ακολουθήσει τα τέσσερα παρακάτω βήματα:

  1. Κατεβάζετε δωρεάν την εφαρμογή Novoville για Android συσκευές από το Google Play και για συσκευές iOS από το App Store ή επισκέπτεστε το Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του Δήμου που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
  2. Επιλέγετε από το μενού «Η πόλη μου» και στη συνέχεια ενεργοποιείτε το φίλτρο για να δείτε τα διαθέσιμα δέντρα.
  3. Ζουμάροντας στο χάρτη κάνετε κλικ σε ένα δέντρο κοντά σας για να μάθετε περισσότερα και να το υιοθετήσετε, πατώντας «Υιοθέτησέ με».
  4. Στη συνέχεια, λαμβάνετε υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να ποτίσετε το δέντρο σας.

Κάθε πολίτης μπορεί να υιοθετήσει έως τρία δέντρα, ενώ, αντίστοιχα, ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet