Γ. Πατούλης: Κράτος και Αυτοδιοίκηση έχουμε ευθύνη να συνεργαστούμε
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Κράτος και Αυτοδιοίκηση έχουμε ευθύνη να συνεργαστούμε

Τις προτεραιότητές του από τον προσεχή Σεπτέμβριο οπότε και αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως νέος περιφερειάρχης Αττικής, προσδιόρισε ο Γιώργος Πατούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προτάσεις της παράταξης Νέα Αρχή για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας, αλλά και ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων και εστίασε στην ανάγκη γόνιμης συνεργασίας του κεντρικού κράτους με την Αυτοδιοίκηση.

«Προτεραιότητά μας ο πολίτης»

Παραθέτοντας τις άμεσες πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσει ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι στην κορυφή της ατζέντας είναι η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, η αύξηση της απορροφητικότητάς πόρων μέσω του ΕΣΠΑ, η στήριξη των πολιτών μέσα από τη διεύρυνση και ενίσχυση κοινωνικών προγραμμάτων και δομών. Επιπρόσθετα έδωσε έμφαση στην υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη και προστασία της υγείας των πολιτών, αλλά και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής με στόχο την αναπτυξιακή της επανεκκίνηση, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δράσεις οι οποίες, όπως τονίζει, θα δρομολογηθούν κατόπιν διαλόγου και  συνεργασίας και με τους 66 Δήμους της Αττικής, με τους οποίους θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την προστασία των πολιτών»

Κληθείς να προσδιορίσει τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, ο κ. Πατούλης επικαλέστηκε τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν με πρωτοβουλία του πρόσφατα σε ειδική ημερίδα στη Ραφήνα και αφορούν μεταξύ άλλων στη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου πολιτικής προστασίας, στη διαχείριση κινδύνων σε τρία στάδια, στην εκπόνηση μητροπολιτικών περιφερειακών σχεδίων της Περιφέρειας Αττικής και στον πενταετή σχεδιασμό έργων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, με στόχο την ανάσχεση κινδύνων.

«Σωστές οι παρεμβάσεις για την κυβερνησιμότητα Δήμων και Περιφερειών»

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης με στόχο  τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας Δήμων και Περιφερειών, τόνισε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και δήλωσε ικανοποιημένος που συμπεριελήφθησαν οι προτάσεις που κατέθεσε ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σχεδόν στο σύνολο τους.

«Είναι σημαντικό να επιτευχθεί ο στόχος της μεταρρύθμισης του κράτους με στόχο την εθνική ανάπτυξη» τονίζει και προσθέτει χαρακτηριστικά: « Η νέα κυβέρνηση και οι νέες αιρετές διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών έχουμε την μεγάλη ευθύνη και πρόκληση να συνεργαστούμε με όρους ισοτιμίας και ειλικρίνειας για ένα καλύτερο κράτος, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet