Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα, Soosuk Lim.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τους τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών αλλά και η προετοιμασία της επίσκεψης του κυβερνήτη της Περιφέρειας Jeollanamdo, Kim Yung-Rok, στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα έχει συνάντηση εργασίας με τον κ. Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η προοπτικής συνεργιών σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης σε θέματα τουρισμού, αγροτικής ανάπτυξης, πολιτισμού, εκπαίδευσης σε ζητήματα τεχνολογίας και υγείας.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, στόχος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών «για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο “έξυπνες” και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας».

Ο πρέσβης της Ν. Κορέας τον συνεχάρη για την εκλογή του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του και δήλωσε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας και Ν. Κορέας.

Με αφορμή τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Με τον πρέσβη της Ν. Κορέας είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση σε θερμό κλίμα, ενόψει και της επίσκεψης του κυβερνήτη της Περιφέρειας Jeollanamdo, κ. Kim Yung-Rok στην Αθήνα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

»Ως Περιφέρεια Αττικής θα επενδύσουμε σε αυτοδιοικητικές συνέργειες με τη Ν. Κορέα και θα δρομολογήσουμε από κοινού παρεμβάσεις, αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο της χώρας σε τεχνολογικό επίπεδο και από την πλευρά μας, μεταλαμπαδεύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία μας, ο τουρισμός.

»Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής Αυτοδιοίκησης για την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και την ισχυροποίηση των τοπικών οικονομιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet