Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις δράσεις για μείωση του αριθμού των εποχικών εντόμων
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις δράσεις για μείωση του αριθμού των εποχικών εντόμων

Συνεχίζονται οι εποχικές δράσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την πρόληψη της έντονης παρουσίας εντόμων τα οποία τυχόν να προκαλέσουν προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης. Μετά τον φετινό, θερινό κύκλο καταπολέμησης των κουνουπιών, οι υπηρεσίες του Δήμου συνεχίζουν με την καμπάνια προνυμφοκτονίας για τη μείωση των αριθμών της πιτυοκάμπης.

Ήδη τοποθετήθηκαν, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, παγίδες σε στρατηγικά σημεία της πόλης, που δελεάζουν με φερομόνες τις προνύμφες της κάμπιας. Στο επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερες για να ακολουθήσουν, αργότερα, οι απαιτούμενοι ψεκασμοί με βιολογικά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον.

Σε επιφυλακή για την κουνουποκτονία

Παράλληλα, σε επιφυλακή παραμένει το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας, όπως αποφασίστηκε στη σχετική σύσκεψη που έγινε στο γραφείο δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, για να γίνει ο απολογισμός της καλοκαιρινής δράσης και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Συμπληρώνοντας τα βελτιωμένα αποτελέσματα αυτού του καλοκαιριού, τα οποία, όπως επισημαίνει η διοίκηση, επετεύχθησαν χάρη στις επικαιροποιημένες επεμβάσεις, ο Δήμος διατηρεί ενεργή την εκστρατεία για όσο διάστημα ο καιρός θα είναι πρόσφορος για την αναπαραγωγή των κουνουπιών (ζεστός καιρός, σε συνδυασμό με τις πρώτες βροχές).

Η επιτυχία του φετινού προγράμματος οφείλεται, όπως αποτιμά η διοίκηση του Δήμου, σε μεγάλο μέρος στη συμβολή των κατοίκων της πόλης οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ευρεία καμπάνια ενημέρωσης που, από νωρίς την Άνοιξη και όλο το καλοκαίρι πραγματοποίησε ο Δήμος, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες πως μπορούν να λάβουν και οι ίδιοι ατομικά μέτρα πρόληψης στον χώρο τους.

Η πλέον απλή, αλλά, ταυτόχρονα, πιο σημαντική κίνηση είναι να απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού ή του επαγγελματικού ακινήτου, καθώς είναι εκεί που κυρίως δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Περισσότερες λεπτομέρειες οι Ηρακλειώτες μπορούν να βρουν στην ενότητα Καμπάνιες της ιστοσελίδας του Δήμου, iraklio.gr, αλλά και στο ενημερωτικό υλικό το οποίο θα συνεχίσουν να διανέμουν οι δημοτικές υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet