Λ. Μαγιάκης: Συναλλαγή προσώπων με αντάλλαγμα την κατάληψη θέσεων στον Δήμο Αμαρουσίου
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: Συναλλαγή προσώπων με αντάλλαγμα την κατάληψη θέσεων στον Δήμο Αμαρουσίου

Για «συναλλαγή προσώπων με αντάλλαγμα την κατάληψη θέσεων αντιδημάρχων, μελών επιτροπών και μελών Διοικητικών Συμβουλίων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου» κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης.

Μετά τη σύμπραξη τριών παρατάξεων (του Γιάννη Νικολαράκου, του Κωνσταντίνου Ρώτα και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μαρούσι Καθαρή Γραμμή, εκτός του επικεφαλής Παναγιώτη Βραχνού) με την παράταξη της διοίκησης του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και τον ορισμό των αντιδημάρχων ο κ. Λ. Μαγιάκης επισημαίνει τα εξής:

Η σύμπραξη των παρατάξεων Βραχνού (πλην του επικεφαλής), Νικολαράκου και Ρώτα με την παράταξη του δημάρχου κ. Αμπατζόγλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Πέραν της πολιτικής – κομματικής συγγένειας πολλών από τους «συμπράττοντες», το θέμα είχε διαφανεί τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με τη δημόσια στήριξη που δόθηκε στον κ. Αμπατζόγλου.

Εξ άλλου οι «συμπράττοντες» συμμετείχαν στη διοίκηση Πατούλη ή τη στήριξαν στις κρίσιμες αποφάσεις.

Είναι φανερό ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τρίβουν τα χέρια τους καθώς είναι πλέον σίγουρα ότι η πολιτική Πατούλη θα συνεχιστεί και με τη νέα διοίκηση Αμπατζόγλου. Και αυτό δεν θα αργήσει να διαφανεί. Η πόλη θα βιώσει πολλές αρνητικές αλλαγές που ήδη δρομολογήθηκαν (Δάσος Συγγρού, Mall, καζίνο).

Η απλή αναλογική επιτρέπει τέτοιες συμπράξεις. Στοιχειώδης όμως δημοκρατική και πολιτική συνέπεια όσων συμπράττουν, του δημάρχου συμπεριλαμβανομένου, θα ήταν να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους για τους πολιτικούς όρους της σύμπραξης και να έχουν τη συναίνεσή τους.

Δηλαδή να παρουσιάσουν ένα κείμενο δεσμευτικής συμφωνίας για την κοινή τους πολιτική στον Δήμο και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα, που μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί.

Αυτό αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση προς τους ψηφοφόρους τους, ιδιαίτερα σε αυτούς που ψήφισαν τους τρεις μικρότερους «συμπράττοντες» (Βραχνό, Νικολαράκο, Ρώτα) σαν «ανεξάρτητους».

Όσο αυτό δεν γίνεται τότε δικαιούμαστε να μιλάμε για συναλλαγή προσώπων με αντάλλαγμα την κατάληψη θέσεων αντιδημάρχων, μελών επιτροπών και (αργότερα) μελών Διοικητικών Συμβουλίων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Αυτή η τακτική αποτελεί απαξίωση της Δημοκρατίας, αποθέωση του παραγοντισμού, που μετατρέπει τους πολίτες από πολιτικά υποκείμενα σε νεροκουβαλητές προσωπικών επιδιώξεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet