Ιράκ: Τουλάχιστον 31 προσκυνητές νεκροί από κατάρρευση διαδρόμου στην Καμπάλα
Κόσμος

Ιράκ: Τουλάχιστον 31 προσκυνητές νεκροί από κατάρρευση διαδρόμου στην Καμπάλα

Το περιστατικό συνέβη κατά την ολοκλήρωση του προσκυνήματος Ασούρα την Τρίτη και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Υγείας, Σαίφ Αλ-Μπαντρ, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 31 προσκυνητές και ακόμα 100 έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το θανατηφόρο περιστατικό συνέβη όταν κατέρρευσε μέρος ενός διαδρόμου κατά την ολοκλήρωση του προσκυνήματος της Ασούρα, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν τρομερές σκηνές πανικού.

Μέλη της ηγεσίας του ιερού ναού ανέφεραν πως την Καμπάλα επισκέφτηκαν σήμερα περισσότερα από τρία εκατομμύρια προσκυνητές για τον εορτασμό της Ασούρα, ενώ για το δυστύχημα δήλωσαν ότι «άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν κάτω καθώς πήγαιναν προς τον τάφο του ιμάμη Χουσεΐν».

Αυτό ήταν το πιο πολύνεκρο γεγονός στην πρόσφατη ιστορία του προσκυνήματος, όπου συρρέουν εκατοντάδες χιλιάδες Σιίτες προσκυνητές για να τιμήσουν τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, ιμάμη Χουσεΐν, που δολοφονήθηκε το 680 π.Χ., στην περιοχή της Καμπάλα.

Η συγκεκριμένη μέρα είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους στο Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Ινδία και το Λίβανο, που εκφράζουν τη θλίψη τους με πορείες, προσκυνήματα, αλλά και αυτομαστιγώματα.

Πηγή: Αljazeera

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet