«Λευκό» & αποχή από τη Λαϊκή Συσπείρωση στις δημαιρεσίες Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

«Λευκό» & αποχή από τη Λαϊκή Συσπείρωση στις δημαιρεσίες Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Για τις δημαιρεσίες που διεξήχθησαν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 και για τη στάση που κράτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης ψήφισε «λευκό» κατά τη διάρκεια της εκλογής του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ απείχε από την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης για τις δημαιρεσίες:

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως διατύπωσαν και στον όρκο που έδωσαν, στην τελετή ορκωμοσίας, δεσμεύτηκαν να είναι στο πλευρό του λαού, να υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα, και να παλεύουν μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Στο θέμα της εκλογής του προεδρείου, φάνηκε η διάθεση όλων των υπολοίπων παρατάξεων να διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης και συμπαγούς πορείας υλοποίησης τη αντιλαϊκής πολιτικής του Δήμου, σε συνέχεια των προηγούμενων χρόνων. Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξαρτήτως προσώπων, εισηγείται και δίνει τις κατευθύνσεις της κάθε κυβέρνησης, που με βάση και την τελευταία μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» αλλά και τις παλαιότερες για τους ΟΤΑ, κινείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και από αυτή την άποψη καταψηφίσαμε το προεδρείο με λευκό ψηφοδέλτιο.

Στο θέμα των δύο επιτροπών, της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής, με βάση και τη νομοθετική ρύθμιση της Ν.Δ., μέσα στο καλοκαίρι, ουσιαστικά αλλοιώνεται, ακόμα και αυτή η υποτυπώδης «απλή αναλογική» που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο όνομα της «κυβερνησιμότητας» των Δήμων, νοθεύεται η βούληση του λαού, των ψηφοφόρων και καταργείται η αντιπροσώπευση των παρατάξεων με βάση τα ποσοστά που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές, στις δύο αυτές επιτροπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση την κατανομή των εδρών, η Λαϊκή Συσπείρωση δικαιούταν από μία έδρα στην κάθε επιτροπή, που όμως την «κλέβει» η παράταξη της πλειοψηφίας, για να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Δεν είναι τυχαία εξέλιξη, αφού με βάση και την τελευταία νομοθετική ρύθμιση, οι δύο αυτές επιτροπές, που πλέον έχουν αναβαθμισμένο ρόλο και ασχολούνται με πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά του Δήμου και τα ζητήματα καθημερινότητας των λαϊκών οικογενειών, μπορούν ακόμα και σοβαρά ζητήματα να μην ζητούν έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ή ακόμα ακόμα και να μην το ενημερώνουν καν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκοβρυσης – Πεύκης κατήγγειλε και τη μεθόδευση αλλοίωσης της εκπροσώπησης στις επιτροπές, και τον νέο αυτό νόμο και απείχε από την ψηφοφορία για την εκλογή των μελών των επιτροπών.

Καλούμε τον λαό του Δήμου ακόμα και από αυτές τις εξελίξεις να βγάλει συμπεράσματα για την πορεία υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, κρίνοντας αυτούς που είναι στο πλάι του και αυτούς που είναι απέναντι από τα πραγματικά του συμφέροντα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet