Με μέγα αρχιερατικό εσπερινό γιόρτασε το παρεκκλήσιο Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού
Κοινωνία

Με μέγα αρχιερατικό εσπερινό γιόρτασε το παρεκκλήσιο Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσε τον χώρο στο εορτάζον παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο Πανόραμα Κηφισιάς, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, που πλαισιωνόταν από τους εφημερίους της Αγίας Τριάδος, αλλά και αρκετούς ιερείς από όμορες ενορίες.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακολούθησε η Περιφορά του Τιμίου Σταυρού, με την ιδιαιτερότητα – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, «να έγκειται στο γεγονός ότι το σέβασμα και η πομπή εισήλθαν στο γειτνιάζον Ογκολογικό και Γενικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», όπου νοσηλευτικό προσωπικό και νοσηλευόμενοι προσήλθαν να ασπασθούν και να ζητήσουν βοήθεια από τη Χάρι του Θαυματουργού και Ζωοδόχου Τιμίου Σταυρού».

Τέλος, μετά την επιστροφή στον Ναό τελέστηκε Αρτοκλασία, και η τελετή ολοκληρώθηκε με τον σεβασμιώτατο να αναφέρεται «στη Δύναμη και Χάρι που προσφέρει στον Άνθρωπο ο Ζωοδότης Σταυρός», αλλά και επισημαίνοντας ότι «ο Ναός αυτός είναι ο μοναδικός που είναι αφιερωμένος στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού μέσα στα όρια της Μητροπόλεώς μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet