Δρομολογείται συνεργασία Περιφέρειας Αττικής – Υπουργείου Εξωτερικών για την εξωστρέφεια της Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Δρομολογείται συνεργασία Περιφέρειας Αττικής – Υπουργείου Εξωτερικών για την εξωστρέφεια της Αττικής

Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τη δρομολόγηση συνεργιών με αναπτυξιακό πρόσημο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γ. Δημητριάδης, και στελέχη του ΥΠ.ΕΞ. και της Περιφέρειας Αττικής.

Καλωσορίζοντας τον περιφερειάρχη Αττικής, ο κ. Φραγκογιάννης εξήρε το αυτοδιοικητικό του έργο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας, επισημαίνοντας ότι στις προτεραιότητές του είναι η διαμόρφωση συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων, η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και η αλλαγή της εικόνας της χώρας, με στόχο να αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο και εξωστρεφές πρόσωπο.

Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να ξεκινήσει μία εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από κοινές δράσεις σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Πατούλης χαιρέτισε την πρόταση του υφυπουργού, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει αυτή τη συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή της επανεκκίνηση. Ιδιαίτερα εστίασε στους τομείς του Τουρισμού Υγείας, Ευεξίας και Ιαματικού Τουρισμού, στην ενίσχυση του επιχειρείν με στόχο τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας και τη διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις.

Επικαλούμενος τις δράσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ισχυρές χώρες του εξωτερικού όπως είναι η Κίνα, η Αμερική και η Βραζιλία, αλλά και την ισχυροποίηση των δεσμών με την ομογένεια, επισήμανε ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με σύμμαχο και το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης με όχημα τον τουρισμό αλλά και την επιχειρηματικότητα. Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα θα αναδειχθούν με δράσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα και θα δώσουν προοπτική με αναπτυξιακά οφέλη», τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet