Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Ευσταθίου στον Περισσό
Κοινωνία

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Ευσταθίου στον Περισσό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθους κόσμου,  τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Περισσό Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το πρωί ανήμερα της εορτής του Αγίου Ευσταθίου τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες παρέστη η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων, καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον Ναό για να τιμήσουν την σεπτή μνήμη του Αγίου Ευσταθίου και να προσκυνήσουν τόσο την εικόνα και το λείψανό του, όσο και το σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη, προστάτη και πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως που φυλάσσονται εντός του Ιερού Ναού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet