Αλβανία: Η εικόνα μετά τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 30 ετών
Κόσμος

Αλβανία: Η εικόνα μετά τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 30 ετών

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και εκατοντάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην Αλβανία και έγιναν αισθητές σε πολλές πόλεις της χώρας, ιδίως στα Τίρανα και στο Δυρράχιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στο Δυρράχιο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το αλβανικό ινστιτούτο γεωεπιστημών, στη δική του εκτίμηση, ανέφερε ότι ο κύριος σεισμός ήταν 5,8 βαθμών και 11 λεπτά αργότερα σημειώθηκε μετασεισμική δόνηση 5,3 βαθμών.

EPA/MALTON DIBRA

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χιλιομέτρων και ήταν «ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας. 

Σε ενημέρωσή του το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας αναφέρει ότι 105 άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά από τις δύο σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία. Από αυτούς οι 74 μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στα νοσοκομεία στα Τίρανα και το Δυρράχιο. Οι 21 παραμένουν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Στα Τίρανα και στο Δυρράχιο πολλά κτήρια εμφάνισαν ρωγμές. Στα σουπερμάρκετ τα προϊόντα έπεσαν από τα ράφια και σκόρπισαν στο πάτωμα. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε σταθμευμένα αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές, καθώς έπεσαν επάνω τους τούβλα από την πρόσοψη ενός κτηρίου. Στο πανεπιστήμιο, ζημιές έχει υποστεί το κτήριο που στεγάζει το τμήμα Γεωλογίας.

EPA/MALTON DIBRA

Στην περιοχή των Τιράνων, 48 σπίτια και τρεις πολυκατοικίες υπέστησαν σοβαρές ρωγμές, ενώ στην περιοχή του Δυρραχίου 42 σπίτια και τέσσερις πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τσάκα, σε συνέντευξη Τύπου. Είκοσι κτήρια υπέστησαν ζημιές σε άλλες περιοχές.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet