Εγγραφές στις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Εγγραφές στις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, στην προσπάθειά της να αναπτύξει νέες υπηρεσίες για τα παιδιά – μέλη της και να τα φέρει πιο κοντά στην ουσιαστική ανάγνωση, λειτουργεί Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης από τον Μάιο του 2013 (αρχικά πιλοτικά και σταδιακά σε πλήρη λειτουργία). Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά από μικρά σε επαφή με τη Βιβλιοθήκη, να κατανοήσουν τη λειτουργία της και να την αγαπήσουν, ώστε μελλοντικά να γίνουν και τα ίδια ενεργοί αναγνώστες και χρήστες των υπηρεσιών της, να αναπτύξουν τη φιλαναγνωσία τους και να συζητήσουν μέσα από κατάλληλα «βιβλία-οδηγούς» θέματα που τα αφορούν και τα προβληματίζουν.

Συνεχίζοντας τη λειτουργία των Λεσχών Ανάγνωσης και για τη χρονιά 2019-20 και προκειμένου να οργανώσει τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2019 η Βιβλιοθήκη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε μικρό ενδιαφερόμενο.

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν ομαδική ανάγνωση του βιβλίου, συζήτηση και επεξεργασία πάνω στα κύρια θέματα που θίγονται (χωρίς να αναπαράγεται η ατμόσφαιρα της σχολικής τάξης), καθώς και σχετικά παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες (π.χ. ζωγραφική ή εικονογράφηση του βιβλίου, δραματοποίηση, προβολή ταινίας, μουσική, πρόσκληση του συγγραφέα κ.ά.). Η επιλογή των θεμάτων και των βιβλίων γίνεται με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των παιδιών, μετά από συνεργασία των βιβλιοθηκονόμων με τους υπεύθυνους των Λεσχών.

Οι εγγραφές στις Λέσχες συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 ηλεκτρονικά κατά προτίμηση στα e-mail [email protected] ή [email protected] ή τηλεφωνικά στους αριθμούς 210 2826276 και 210 2845414 στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης (Δευτέρα ως Παρασκευή 8:00 – 15:00) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, μετά από δύο συνεχείς απουσίες μέσα στη χρονιά η θέση θα αναπληρώνεται από επιλαχόντες αιτούντες (για ευνόητους λόγους καλής λειτουργίας). Παράλληλα, δεν θα γίνονται αλλαγές στις ώρες προτίμησης (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τώρα μεταξύ δύο τμημάτων, όπου υπάρχει αυτή η επιλογή).

Τα στοιχεία που πρέπει να στείλουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς είναι: Ονοματεπώνυμο και ηλικία του παιδιού, διεύθυνση, τηλέφωνο, όνομα κηδεμόνα – γονέα, ώρα και Λέσχη προτίμησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet