Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας – Φοβισμένοι οι κάτοικοι
Κοινωνία

Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας – Φοβισμένοι οι κάτοικοι

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην πλατεία Βάθης, με το εμπόριο των ναρκωτικών να μην έχει σταματημό.

Παρά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Πεδίον του Άρεως, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, καθώς οι τοξικομανείς μεταφέρθηκαν στα γύρω στενά της πλατείας. Εξαρτημένα άτομα κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Προβαίνουν ακόμα και σε μικροκλοπές. Την ίδια στιγμή οι περαστικοί γίνονται θεατές αυτής της εικόνας.

Το πάρε-δώσε της ηρωίνης και του σίσα έχει πάρει τεράστια έκταση. Το reader.gr κατέγραψε σοκαριστικές εικόνες. Το εμπόριο ναρκωτικών εξελίσσεται ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες. Κρύβουν τα ναρκωτικά παντού. Την ηρωίνη μέσα σε γλάστρες και σε υπονόμους. 

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής μιλούν στο reader.gr. Οι ίδιοι ζητούν άμεση αστυνόμευση.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η δουλειά έχει μειωθεί κατά πολύ. Όπως θα είδατε και εσείς, ο δρόμος, το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο από χρήστες. Άρα, πώς και γιατί να έρθει κάποιος εδώ. Φοβάται και είναι λογικό. Αρκετές φορές μπροστά στα μάτια μου ορισμένοι χρήστες επιτέθηκαν σε ανυπεράσπιστους πολίτες που έτυχε να περνάνε από το σημείο. Τους κλέβουν για να αγοράσουν τη δόση τους. Η αστυνομία είναι παντού και πουθενά. Δεν κάνουν τίποτα. Δεν τους απομακρύνουν».

Κάτοικος της πλατείας Βάθης εκφράζει και αυτός με τη σειρά του στο reader.gr, τους φόβους και τις ανησυχίες του.

«Στην αρχή φοβόμασταν να βγούμε από τα σπίτια μας, τώρα φοβόμαστε και μέσα σε αυτά. Η αστυνομία περνάει από δίπλα τους και δεν κάνει τίποτα. Μέρα μεσημέρι βγαίνω από το σπίτι, με τον 11χρονο γιο μου, και αντικρίζουμε άτομα να κάνουν χρήση ηρωίνης. Κάνω ό,τι μπορώ για να προστατεύσω την οικογένειά μου. Αλλά αν γίνει κάτι; Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να αλλάξουν όλα. Κλέβουν ανθρώπους, αυτοκίνητα, κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη δόση τους. Οι τσιλιαδόροι είναι παντού. Οπότε τι παράπονα μπορεί να κάνει ένας κάτοικος ή ένας καταστηματάρχης. Φοβόμαστε».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet