Περιφέρεια Αττικής: Ζητεί παρέμβαση του Δήμου Αχαρνών για παράνομες διαφημιστικές αφίσες
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Ζητεί παρέμβαση του Δήμου Αχαρνών για παράνομες διαφημιστικές αφίσες

Την παρέμβαση του Δήμου Αχαρνών ζητά η Περιφέρεια Αττικής για την επιβολή προστίμων και των νόμιμων κυρώσεων σε όσους συνεχίζουν να ρυπαίνουν με διαφημιστικές πινακίδες

Γ. Πατούλης: Μηδενική ανοχή σε όσους επιμένουν να παρανομούν σε βάρος του περιβάλλοντος και των οδηγών

Συνεπείς στις δεσμεύσεις της η Περιφέρεια Αττικής προχωρεί στο δεύτερο βήμα μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχουν διαφημιστές και διαφημιζόμενοι οι οποίοι συνεχίζουν να παρανομούν και να αναρτούν παράνομα αφίσες σε δρόμους της Αττικής.

Μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου Αχαρνών ότι επανατοποθετήθηκαν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Μετά τη σχετική διαπίστωση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε εντολή στην εντεταλμένη σύμβουλο Τεχνικών Έργων, Ευρώπη Κοσμίδη, να ενημερωθεί ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπυρίδων Βρεττός, προκειμένου να αφαιρεθεί το υλικό και οι παραβάτες να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο κ. Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Συνεπείς στις θέσεις μας κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε ασυνείδητο που συνεχίζει να ρυπαίνει με αφίσες τους δρόμους της Αττικής μας. Όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα και θα τους επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, όπως ορίζει η νομοθεσία. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις».

Να σημειωθεί ότι με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, οι αυτοψίες θα συνεχιστούν σε όλη την Αττική και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα ζητείται η παρέμβαση του δημάρχου και η υπόθεση θα παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Επιπλέον, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ζητεί από τις δημοτικές αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να παρεμβαίνουν άμεσα όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις.    

Η επιστολή της Περιφέρειας

Για τις σχετικές διαπιστώσεις και τις απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθηθούν ενημερώνει με επιστολή της η εντεταλμένη σύμβουλος Τεχνικών Έργων τον δήμαρχο Αχαρνών. Μεταξύ άλλων ζητεί ο Δήμος να προβεί στην εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο οφείλει, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει στην άμεση αποξήλωση του παράνομου διαφημιστικού υλικού, στην επιβολή των προστίμων σε διαφημιζόμενο και διαφημιστή και στην κοινοποίηση προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα του σχετικού φακέλου για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet