Στις τιμητικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στις τιμητικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 ο περιφερειάρχης Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρακολούθησε την τιμητική δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, της αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα, η οποία εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκπροσώπων των κομμάτων και πλήθους κόσμου. Παρούσες ήταν και η εγγονή, η δισέγγονη και η τρισέγγονη της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μετά το πέρας της δοξολογίας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο ο περιφερειάρχης Αττικής σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Η σημερινή επέτειος είναι μια μέρα χρέους και τιμής απέναντι στους ήρωες αγωνιστές της πατρίδας μας που αντιστάθηκαν στον ολοκληρωτισμό. Η σημερινή ημέρα κάνει όλους τους συμπατριώτες μας υπερήφανους για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξαν οι Έλληνες τότε, απέναντι στους πολιτικούς εκφραστές της εποχής εκείνης, των δυνάμεων της βίας και του φασισμού.

»Το μήνυμα της κορυφαίας αυτής αντιστασιακής πράξης κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, που καθιερώθηκε να τιμάται ως Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, είναι ολοζώντανο και επίκαιρο.

»Σήμερα ο ελληνικός λαός σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πρέπει να υπερασπιστεί την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης, τιμώντας τους αγώνες ενός λαού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, και Αξιοπρέπεια.

»Αποτελεί χρέος μας απέναντι στις νεότερες γενιές να συνεχίσουμε αταλάντευτα τους αγώνες για Ειρήνη, Δημοκρατία, κοινωνική Αλληλεγγύη και να προχωρήσουμε όλοι μαζί με ενότητα και αλληλεγγύη για να κάνουμε τη χώρα μας καλύτερη και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet