Στο συνέδριο «Γυναίκες Μπροστά» η δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Στο συνέδριο «Γυναίκες Μπροστά» η δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Στο συνέδριο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Η βία κατά των Γυναικών, ανασταλτικός παράγοντας για τη συμμετοχή τους στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων» συμμετείχε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου.

Σε σχετική ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η κ. Θωμαΐδου σημειώνει:

Μαζί με τις συνομιλήτριες Ρένα Δούρου, Ρόδη Κράτσα, Φάνη Πετραλιά, Άννα Καραμανη, Σοφια Βουλτεψη, τις συντονίστριες Φωτεινή Βρύνα και Χαρά Καφανταρη και τις εκλεκτές κυρίες του ακροατηρίου ανταλλάξαμε χρήσιμες απόψεις και πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, την ποσόστωση και την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική.

Η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι αναγκαιότητα, είναι πολιτικός πολιτισμός. Έχουμε άλλωστε αποδείξει και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η ενεργητική μας παρουσία μπορεί να προσφέρει πολλά. Οι γυναίκες για ιστορικούς και πολιτισμικούς, κυρίως, λόγους είναι φορείς ιδεών, αξιών και συμπεριφορών που εναρμονίζονται πλήρως με τις κοινωνικές ανάγκες που γεννά το παρόν και το μέλλον. Ας περιφρουρήσουμε όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και ας αγωνιστούμε για να καταρρεύσουν επιτέλους τα έμφυλα στερεότυπα και οι διακρίσεις της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet