Σε κλίμα αλληλεγγύης η εκδήλωση της ΚΟΒ ΚΚΕ Μελισσίων – Πεντέλης για το προσφυγικό
Κοινωνία

Σε κλίμα αλληλεγγύης η εκδήλωση της ΚΟΒ ΚΚΕ Μελισσίων – Πεντέλης για το προσφυγικό

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, η εκδήλωση της ΚΟΒ Μελισσίων -Π εντέλης του ΚΚΕ με θέμα «Το καπιταλιστικό σύστημα γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή και το προσφυγικό», με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του κόμματος Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο.

Ανοίγοντας την εκδήλωση εκ μέρους της ΚΟΒ η κ. Ηρώ Κωνσταντινέα αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία της εκδήλωσης. «Πρόσφατος είναι ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε από τη ρατσιστική, μισαλλόδοξη στάση πολιτικών δυνάμεων και της δημοτικής Αρχής του Δήμου Πεντέλης με αφορμή το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης προσφυγόπουλων στην περιοχή μας. Για αυτό το ζήτημα η Οργάνωσή μας τοποθετήθηκε δημόσια εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου, διεκδικώντας τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα, με κατάργηση των συμφωνιών που στέκονται εμπόδιο να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, αλλά και με ανοιχτούς-ανθρώπινους-επαρκείς χώρους για όσο διάστημα μένουν στην Ελλάδα» ανέφερε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ο οποίος, όπως ενημερώνει η ΚΟΒ, αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις και το παζάρι των ανταγωνισμών στην ανατολική Μεσόγειο, στους άξονες και αντι-άξονες που διαμορφώνονται και τους ιδιαίτερα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.

Η Οργάνωση επισημαίνει σχετικά με την ομιλία του κ. Λ. Νικολάου-Αλαβάνου:

Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι αιτία των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν είναι άλλη από τις ίδιες τις επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Συρία. Όσον αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, κατήγγειλε την απαράδεκτη Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση Ν.Δ., με βάση την οποία συνεχίζεται ο εγκλωβισμός προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αφού μόνο από εκεί επιτρέπονται οι επαναπροωθήσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι με βάση τις Συνθήκες του Δουβλίνου που όλα τα αστικά κόμματα στήριξαν διαχρονικά, εγκλωβίζονται οι πρόσφυγες στη χώρα πρώτης εισόδου, χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν στις χώρες του προορισμού τους όπου θέλουν να πάνε. Εξέφρασε τις προτάσεις του ΚΚΕ για σύγκρουση με αυτές τις Συνθήκες, να επιτραπεί σε όσους πρόσφυγες θέλουν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, και για όσο διάστημα παραμένουν στην Ελλάδα να ζουν σε ανοιχτούς, ανθρώπινους, κατάλληλους χώρους με κλείσιμο των hotspots τύπου Μόριας, αλλά και των κλειστών στρατοπέδων, φυλακών που εξήγγειλε η κυβέρνηση Ν.Δ. Ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα με κατάλληλα μέτρα κλπ. Αναφερόμενος σε άναρθρες, ρατσιστικές φωνές που ακούγονται και στα Μελίσσια, επεσήμανε ότι αυτές είναι μειοψηφικές μέσα στον λαό μας, ο οποίος δείχνει και πρέπει να εντείνει την αλληλεγγύη του στους ξεριζωμένους, στα θύματα του πολέμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με αφορμή τα προσφυγόπουλα «δεν μπορεί κάποιος να αγαπάει πραγματικά το παιδί του αν δεν αγαπάει όλα τα παιδιά του κόσμου». Έκλεισε τονίζοντας ότι οι λαοί πρέπει να παλέψουν κάτω από τις δικές τους σημαίες και όχι των καπιταλιστών, με την κοινή τους πάλη να ανοίξουν το δρόμο σε κάθε χώρα για το μέλλον του σοσιαλισμό, την κοινωνία που δε θα γεννά κρίση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Μετά την ομιλία, ακολούθησε κύκλος συζήτησης με τοποθετήσεις και ερωτήματα από το κοινό που με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσε και συμμετείχε στη συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σπύρςο Κωνσταντάς ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης προσφυγόπουλων στα Μελίσσια: «Η διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή που μπήκε το θέμα από τις αρχές Οκτώβρη, αλλά και συνολικά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν σπείρει τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία σε όλους τόνους και με πολλούς τρόπους. Και τι δεν ακούσαμε όλο αυτό το διάστημα: οτι θα έρθουν τα προσφυγόπουλα και θα μας βιάσουν, θα μας κλέψουν, θα μπούνε στην πόλη και θα γίνει χαμός, θα ξεσπάσουν συγκρούσεις κ.λπ. Ποιοι τα λέγανε αυτά; Αυτοί που τα κόμματα που τους στηρίζουν δημιούργησαν όλο αυτό το πρόβλημα. Δεν φτάνει που δημιούργησαν το πρόβλημα, προσπαθούν να πείσουν ότι κάνουν και ηρωικό αγώνα για να σώσουν την πόλη. Είναι όμως τόσο μαύρα τα πράγματα στην κοινωνία; Όχι. Σύλλογοι Γονέων στα Μελίσσια και την Πεντέλη είπαν ότι δε μπορούν να υψωθούν τείχη ανάμεσα στα προσφυγόπουλα και στα δικά μας τα παιδιά. Ακόμα, μαθητές από το Λύκεια εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις ρατσιστικές τοποθετήσεις και την πολιτική της Διοίκησης. Άρα υπάρχει κόσμος που ακούει, καταλαβαίνει, νοιώθει ότι αυτά τα παιδιά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν φταίνε σε τίποτα πρέπει να τα υποδεχτούμε με αλληλεγγύη».

Στην εκδήλωσε παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», Δημήτρης Περίχαρος. Παραβρέθηκαν ακόμα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ, Ν. Κουρκούνης, και ο δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Β. Βήττος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet