Συνάντηση Εργαζομένων Σικιαριδείου με την υφυπουργό Πρόνοιας για το μέλλον του Ιδρύματος
Κοινωνία

Συνάντηση Εργαζομένων Σικιαριδείου με την υφυπουργό Πρόνοιας για το μέλλον του Ιδρύματος

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος και της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έθεσαν στην υφυπουργό τα οξυμένα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Προβλήματα που απειλούν άμεσα την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του. Επίσης, έγινε αναφορά στην πρόταση που είχε κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας για μετατροπή του Σικιαριδείου στο Μαρούσι σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, δυστυχώς από την πλευρά της κ. Μιχαηλίδου δεν υπήρξε καμία δέσμευση και καμία ουσιαστική απάντηση σχετικά με τις προθέσεις και το πλάνο του υπουργείου για το μέλλον του Ιδρύματος. Δεν υπήρξε κανένα εφαρμόσιμο πλάνο με απτά οικονομικά στοιχεία και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει σχετικά:

Ως εργαζόμενοι θεωρούμε ότι μόνη ουσιαστική, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η μετατροπή του Ιδρύματος σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Μια λύση η οποία θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ιδρύματος ΑΜΕΣΑ, τη συνέχιση των υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών στους καταρτιζόμενους νέους και νέες με νοητική υστέρηση του Σικιαριδείου και τις θέσεις εργασίας. Μια λύση που θα εξυγιάνει τη δεινή οικονομική κατάσταση και θα αμβλύνει τη διαρκή αβεβαιότητα που πλανάται πάνω από τα κεφάλια όλων. Αυτή τη λύση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να επιζητούμε ΔΙΑΡΚΩΣ από το υπουργείο.

Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα μας φέρει όλο και πιο κοντά σε δραματικά και μη αναστρέψιμα γεγονότα.

Καλούμε το υπουργείο να κινηθεί ΑΜΕΣΑ και χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet