Πραγματοποιήθηκε workshop για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε workshop για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 το 1ο Workshop με θέμα «Ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο» του Σχεδίου Δράσης «ActiveWomen: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών», στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου, Πεύκη) από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το Workshop παρακολούθησαν 100 άτομα συνολικά, τόσο από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης όσο και από άλλους δήμους της περιοχής των Αθηνών και απευθυνόταν κατά κύριο λόγο στις ωφελούμενες του Σχεδίου Δράσης (γυναίκες άνω των 50 ετών και γυναίκες μετανάστριες – πρόσφυγες), σε γονείς που επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθούν και να συμβουλεύουν τα παιδιά τους όταν αυτά κάνουν περιήγηση στο διαδίκτυο και σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για την ασφαλή περιήγηση στον κυβερνοχώρο.

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης, ο εισηγητής Ηλίας Ηλιόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, κάνοντας μία μικρή αναδρομή στην ιστορία του και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες του. Επισημάνθηκαν, ιδιαίτερα, οι δυνατότητες του διαδικτύου στην ενημέρωση, την επικοινωνία, τη διασκέδαση, τη διακυβέρνηση, την απλοποίηση και αμεσότητα των on-line αγορών καθώς και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας των ανθρώπων ενώ στο τέλος προτάθηκαν συγκεκριμένοι διαδικτυακοί τόποι όπου δίνονται αναλυτικές οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, ο εισηγητής Απόστολος Κολοκώτσιος αναφέρθηκε στα μέσα επικοινωνίας (e-mail, skype, msn, chat), τα κοινωνικά δίκτυα (facebook) και τις on-line αγορές (SSL, Paypal, πιστωτικές κάρτες), καθώς και στον πρακτικό τρόπο λειτουργίας τους, δίνοντας τις απαραίτητες συμβουλές για την ασφαλή συμπεριφορά των χρηστών κατά τη χρήση τους και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Τέλος, έγινε διεξοδική συζήτηση για τον «έμμεσο» εκδημοκρατισμό των πηγών ενημέρωσης αλλά και την έλλειψη λογοκρισίας στις πηγές του διαδικτύου.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με ένα μεγάλο πλήθος ερωτήσεων του κοινού, αναφορικά με όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του Workshop, ενώ στο τέλος ακολούθησε γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες.

To «ActiveWomen: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών» εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet