Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων καταψηφίζει εισήγηση για τη δημιουργία ΔΕΠΙΣ
Κοινωνία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων καταψηφίζει εισήγηση για τη δημιουργία ΔΕΠΙΣ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων, δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Βήττος, δημοσιοποιεί τους λόγους για τους οποίους ο δημοτικός συνδυασμός καταψηφίζει εισήγηση που έφθασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τη δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), αναφέροντας ότι «οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής Ε.Ε.-κυβερνήσεων, που υλοποιούν με τόσο ζήλο Περιφέρειες και Δήμοι, είναι ολέθριες για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα και ιδίως τις γυναίκες».

Ειδικότερα, ο κ. Βήττος σημειώνει, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση:

Αυτό φαίνεται ακόμα πιο ανάγλυφα σε επίπεδο Δήμων, οι οποίοι κατ’ επιταγή της Ε.Ε. υπηρετούν τους σκοπούς και τους σχεδιασμούς των επιχειρηματιών, αναλαμβάνοντας παράλληλα αρμοδιότητες που προηγουμένως αποτελούσαν ευθύνη του κράτους.

Τα παραδείγματα πάμπολλα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του εργάσιμου χρόνου και συνολικά των εργασιακών σχέσεων (βλ. Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης), αρχίζοντας μάλιστα από τις γυναίκες, με μερική απασχόληση, ωρομίσθιες, συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι Δήμοι πρωτοστατούν στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, προωθούν την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), που απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες, αποτελούν πεδίο δράσης λαμπρό για μια σειρά ΜΚΟ, αλλά και για αξιοποίηση της εθελοντικής εργασίας, π.χ. στη λειτουργία δομών πρόνοιας, προσχολικής αγωγής, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ΑμεΑ, φροντίδας ηλικιωμένων, «Βοήθεια στο Σπίτι», σε κοινωνικά παντοπωλεία και δημοτικά ιατρεία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet