Γ. Στιβαχτής: Όταν τα χρήματα προληπτικής ιατρικής γίνονται «χαρτζιλίκι» ειδικών συνεργατών δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Γ. Στιβαχτής: Όταν τα χρήματα προληπτικής ιατρικής γίνονται «χαρτζιλίκι» ειδικών συνεργατών δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το έτος 2021, ο γραμματέας της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Στιβαχτής σημειώνει ότι «σε έναν Δήμο πλήρως υποβαθμισμένο, το μόνο που νοιάζει τον ανύπαρκτο δήμαρχο και την παρέα του είναι το πώς θα αυξήσουν τη μισθοδοσία των ειδικών συνεργατών του».

Ειδικότερα, ο κ. Στιβαχτής αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η υποβασταζόμενη δημοτική αρχή αφού έχει απαξιώσει πλήρως την πόλη μας, αφού επιχειρεί να προβεί σε φακέλωμα των πολιτών, μέσω των δομών του Δήμου, γράφοντας στα «παλιά της υποδήματα» τα προσωπικά δεδομένα και το ιατρικό απόρρητο, αφού αρνείται να προσκομίσει έγγραφα και πρακτικά και συμπεριφέρεται με αυταρχισμό και ψευδείς κατηγορίες σε προσωπικό και αντιπολίτευση, βρήκε έναν ακόμη τρόπο να μας θυμίσει λογικές του παρελθόντος.

Με έγγραφό της, γνωστοποίησε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για το οικονομικό έτος 2021. Στο εν λόγω έγγραφο, με έκπληξη, πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμαρχος και τα «αποδημητικά πτηνά» του θεωρούν σημαντικότερο να αυξήσουν τις αποδοχές των ειδικών συνεργατών του δημάρχου, κόβοντας την ίδια ώρα χιλιάδες ευρώ από την προληπτική ιατρική για τους εργαζομένους, καθώς επίσης και τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης, όπως στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Σε έναν Δήμο πλήρως υποβαθμισμένο, βρώμικο, με απούσες τις πολιτικές στήριξης του περιβάλλοντος και των πολιτών, το μόνο που νοιάζει τον ανύπαρκτο δήμαρχο και την παρέα του είναι το πως θα αυξήσουν τη μισθοδοσία των ειδικών συνεργατών του.

Μπορεί να μην μπορούμε να περπατήσουμε σε ασφαλή πεζοδρόμια, τα κλαδιά να είναι αμάζευτα ακόμη, να μην έχουμε λύσει ακόμη το πρόβλημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, όμως λεφτά υπάρχουν για να καλύψουμε τους ειδικούς συνεργάτες μας!

Είναι ντροπή που αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμη στη θέση τους. Είναι ντροπή που βγάζουν ανακοινώσεις και να μας κουνούν και το δάχτυλο.

Είναι ακόμα εξοργιστικό ότι εν μέσω υγειονομικής κρίσης και να μπορέσουν να δώσουν χαρτζιλίκι στους «ειδικούς» συνεργάτες περιορίζουν τα χρήματα που προορίζονται για την προληπτική ιατρική των εργαζομένων ή από υπερωρίες που θα μπορούσαν να δώσουν για την καθαριότητα του Δήμου.

Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον περιπλανώμενο θίασο…

Υ.Γ.: Για του λόγου το αληθές παραθέτω τις εισηγήσεις του δημάρχου και των «αποδημητικών πτηνών».

Μείωση δαπανών πρόληψης υγείας και υπερεργασίας  

17] Η με Κ.Α. 20.6012 γραμμένη πίστωση ύψους 80.000,00 ευρώ για «Αποζημίωση υπερωριακής εργασίας» μειώνεται κατά 20.000,00 ευρώ και διαμορφώνεται στα 60.000,00 ευρώ διότι το υπόλοιπο της πίστωσης θεωρείται επαρκές

18] Η με Κ.Α. 20.6063.0002 γραμμένη πίστωση ύψους 29.000,00 ευρώ για «Προληπτική ιατρική για τους εργαζόμενους» μειώνεται κατά 14.000,00 ευρώ και διαμορφώνεται στα 15.000,00 ευρώ διότι το υπόλοιπο της πίστωσης θεωρείται επαρκές

Αύξηση μισθών συνεργατών δημάρχου

7] Η με Κ.Α. 00.6031.0001 γραμμένη πίστωση ύψους 33.000,00 ευρώ για «Τακτικές Αποδοχές Ειδικών Συνεργατών Δημάρχου» αυξάνεται κατά 8.000,00 ευρώ και διαμορφώνεται στα 41.000,00 ευρώ.

8] Η με ΚΑ 00.6053.0003 γραμμένη πίστωση ύψους 12.000,00 ευρώ για «Εργοδοτικές εισφορές ειδικών συνεργατών Δημάρχου» αυξάνεται κατά 2.000,00 ευρώ και διαμορφώνεται στα 14.000,00 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet