Πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία μέσω “Άρτεμις”
Κοινωνία

Πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία μέσω “Άρτεμις”

Μέσα σε διάστημα ενός έτους το υπουργείο εργασίας επέβαλε πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου ΑΡΤΕΜΙΣ του υπουργείου εργασίας που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ο υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, αλλά και στην επιβράβευση των συνεπών επιχειρήσεων με τη δημιουργία του Λευκού Μητρώου των εργοδοτών που εκπληρούν τις υποχρεώσεις τους, φορολογικές και ασφαλιστικές, δήλωσε τα εξής:

«Όπως έδειξε και η πρόσφατη απόφασή μας για τη δημιουργία του ΄Λευκού Μητρώου Συνεπών Επιχειρήσεων – ΠΕΡΣΕΑΣ΄ επενδύουμε στην υγιή και συνεπή επιχειρηματικότητα, επιβραβεύουμε και αναδεικνύουμε τη δύναμη του ΄καλού παραδείγματος΄. Δεν θα αφήσουμε όμως να διαιωνίζεται σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων η παρασιτική λογική κάποιων ανεύθυνων εργοδοτών. Θα βάλουμε οριστικά ΄φρένο΄ στην αυθαιρεσία τους».

Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα απολογιστικά στοιχεία του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον Οκτώβριο 2014, ελέγχθηκαν 2.751 επιχειρήσεις και σε σύνολο 9.925 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 884, δηλαδή το 8,91% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που ελέγχθηκαν. Παράλληλα, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχονται στα 9.391.498 ευρώ.

Συνολικά, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε και ξεκίνησε το Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και η επιβολή του υψηλού προστίμου των 10.500 ευρώ, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, επιβλήθηκαν πρόστιμα που ανέρχονται στα 59.916.741 ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet