Δικαίωση για Γ. Θεοδωρακόπουλο
Ποιότητα Ζωής

Δικαίωση για Γ. Θεοδωρακόπουλο

Δικαιώθηκε από το δικαστήριο ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος για την κατασκευή επί δημαρχίας του, το 2009, παιδικής χαράς κάτω από τον ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη, όπως ανακοινώνει το γραφείο Τύπου του.

Ακολουθεί το κείμενο:

Πανηγυρική δικαίωση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου γιατί τόλμησε να φτιάξει επί δημαρχίας του (2009) την πρότυπη παιδική χαρά, κάτω από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα, στην Πεύκη. Μια παιδική χαρά που είχε χαρακτηριστεί τότε ως η καλύτερη των Βορείων Προαστίων και φιλοξενούσε μάλιστα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή.

Κι όμως γι΄ αυτό το μεγάλο έργο κάποιοι είχαν φροντίσει να τον στείλουν κατηγορούμενο, με το αιτιολογικό ότι είναι δασική έκταση και ότι με τις εργασίες που έγιναν… υποβαθμίστηκε το περιβάλλον. Το δικαστήριο είχε βεβαίως άλλη άποψη αφού διαπίστωσε αντιθέτως ότι η ανάπλαση της παιδικής χαράς πρόσθεσε νέα δένδρα και πράσινο και ότι δεν πειράχτηκε ούτε ένα κλαδί. Επίσης ότι η πέτρα και το ξύλο αντικατέστησαν το μπετόν που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια. Ό,τι δηλαδή έγινε μια παιδική χαρά σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, την οποία απολάμβαναν τα παιδιά όσο τίποτε άλλο. Και που τώρα έχει εγκαταλειφθεί, όπως έγινε με όλες τις παιδικές χαρές της πόλης.

Για να αρχίσουν οι εργασίες ο δήμος είχε πάρει άδεια από την πολεοδομία και επέβλεπε προσωπικά τις εργασίες και ο τότε διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης-Λυκόβρυσης και αργότερα αντιδήμαρχος Νίκος Γιαννόπουλος.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τόνισε στο δικαστήριο ότι είχε χρέος να κατασκευάσει την παιδική χαρά γιατί ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος να παίζουν τα παιδιά, τα οποία κινδύνευαν με τραυματισμούς.

«Θεωρώ την απόφαση του δικαστηρίου ιστορική. Είναι μια απόφαση που μας δικαιώνει έστω και μετά από ταλαιπωρίες πέντε ετών. Έπρεπε όμως για το καλό των παιδιών μας να δράσουμε αποφασιστικά. Κι αυτό πράξαμε. Έστω κι αν κάποιοι δεν το ήθελαν το έργο για λόγους καθαρά αντιπολιτευτικούς κι έβαλαν το… χεράκι τους για επέμβαση του δασαρχείου. Αν είναι δυνατόν να είναι η παιδική χαρά, η οποία λειτουργούσε επί 50 χρόνια… δασική έκταση επειδή το 1929 υπήρχε εκεί δάσος», είπε.

Και πρόσθεσε:

«Τολμήσαμε γιατί το θεωρούσε πολύ σημαντικό για τα παιδιά της πόλης μας. Ήταν η αρχή για την ανάπλαση τεσσάρων παιδικών χαρών με σύγχρονα όργανα, που δίνουν ασφάλεια στα παιδιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet