Ψηφίσματα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων
Κοινωνία

Ψηφίσματα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων

Συνεδρίασε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ενεκρίθησαν τα τρία ακόλουθα ψηφίσματα.

1ο Ψήφισμα: Τα καθαρά σχολεία είναι δικαίωμα των παιδιών μας

Στην Αγία Παρασκευή σήμερα 10 Μαρτίου 2014 η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, ομόφωνα καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των αρμόδιων φορέων που δεν παρέχουν στους πιο ζωτικούς χώρους της πόλης, στα σχολεία μας, μόνιμες πρωινές καθαρίστριες και εκθέτουν την υγιεινή των παιδιών μας σε καθημερινό κίνδυνο, παρά την θεσμική τους υποχρέωση.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα σχολεία της πόλης. Οι γονείς διαμαρτύρονται. Σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν αυτό που είναι υποχρέωση της πολιτείας. Να εξασφαλίσουν την υγεία των παιδιών τους. Θεωρούμε εγκληματική αμέλεια την έλλειψη μόνιμων καθαριστριών τις πρωινές ώρες στα σχολεία.

Η υγεία των παιδιών μας είναι αξία ανεκτίμητη, δεν μπορεί να λειτουργεί με υποχρηματοδούμενα προγράμματα, δεν μπορεί να λειτουργεί ως «κοινωφελής εργασία 5μηνης διάρκειας μέσω ΕΣΠΑ» σε κάποια σχολεία.

Με το παρόν καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν για όλα τα σχολεία της πόλης μόνιμες πρωινές καθαρίστριες, αξιοπρεπώς αμειβόμενες, με κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου τους.

2ο Ψήφισμα: Σήμερα είναι το Ελληνικό, αύριο τι;

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής στηρίζει το διήμερο δράσεων που διοργανώνουν οι Δήμοι Αλίμου/Γλυφάδας/Ελληνικού – Αργυρούπολης, σχετικά με την τύχη του Ελληνικού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαρτίου 2014, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού.
Πληροφορίες :[email protected]

3ο ψήφισμα: «Σε γνωρίζω από την κόψη»

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής θεωρεί ως απαράδεκτη και τουλάχιστον ανησυχητική την απόφαση του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) για τη διοργάνωση της πολιτιστικής-μορφωτικής, έκθεσης/εκδήλωσης με τίτλο «Σε γνωρίζω από την κόψη. 1821-1975, 150 χρόνια ιστορίας» (αρ.απ.25/2014).

Απαράδεκτη επειδή στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, η διάθεση 13.500 ευρώ για τη διοργάνωση μιας και μόνης πολιτιστικής-εκδήλωσης όταν ο ίδιος οργανισμός διαθέτει για τη δωρεάν άθληση των μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης το ποσό των 24.600 ευρώ για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2014 και ο δήμος από τον προϋπολογισμό του διαθέτει συνολικά 15.000 ευρώ για τη διοργάνωση του μαθητικού Φεστιβάλ διάρκειας επτά ημερών.

Τουλάχιστον ανησυχητική επειδή μας προβληματίζει ιδιαίτερα το κατά πόσο μια έκθεση τέτοιου περιεχομένου προτείνεται στα σχολεία ως «εκπαιδευτική εκδρομή», χωρίς να προηγηθεί παιδαγωγική μελέτη και κάλυψη της έκθεσης με εξειδικευμένο ιστορικό που να συνδέει τα αντικείμενα της έκθεσης με τις αντίστοιχες ιστορικές περιόδους, καθώς και το κατά πόσο έχει εκτιμηθεί ποια είναι η παιδαγωγική συμβολή μιας τέτοιας έκθεσης σε παιδιά ευαίσθητων ηλικιών.

Για αυτό καλούμε όλους όσοι έχουν την ευθύνη απόφασης που να αφορά στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αποφασίσουν.

Το Τριμελές Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet