«Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα»
Κοινωνία

«Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα»

Ανακοίνωση για την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει εφάπαξ τέλος για την τακτοποίηση ακινήτων σε περιοχές όπου οι Γενικές Διευθύνσεις Δασών εγείρουν δικαιώματα (δες «Δάση» τα περισσότερα Βόρεια Προάστια) εξέδωσε ο Δήμος Πεντέλης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει να επιβάλλει εφάπαξ Τέλος Τακτοποίησης σε ιδιοκτήτες ακινήτων για τις οποίες οι Γενικές Διευθύνσεις Δασών, εμφανίζονται να εγείρουν δικαιώματα μέσω εγγραφής στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία θα προκαλέσει μείζονα κοινωνικά προβλήματα σε τεράστιο αριθμό ανύποπτων πολιτών οι οποίοι, ενώ έχουν αγοράσει, μεταβιβάσει και αποκτήσει τις περιουσίες τους με καθ΄ όλα νόμιμο τρόπο, κινδυνεύουν να εμπλακούν σε έναν πολυετή και δαπανηρό αγώνα με το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να κατοχυρώσουν τις περιουσίες τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης δηλώνει για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχει δασική έκταση εντός του οικιστικού ιστού του Δήμου Πεντέλης και εντός των ορίων που έχουν αποτυπωθεί στο προς έγκριση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Σήμερα, με παρέμβαση του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο δήμαρχος Πεντέλης δηλώνει ότι το δασικό μπάχαλο που δημιούργησε η επινόηση της κ. Μπιρμπίλη για δασικούς χάρτες, με βάση το δασικό υπόβαθρο του 1947, οδηγεί την κεντρική εξουσία σε παραλογισμούς και την τοπική κοινωνία της Πεντέλης και όχι μόνο, σε τρέλα.

Είναι ανάγκη να παρέμβει ο πρωθυπουργός. Αυτοί οι ερασιτεχνισμοί της διοίκησης οφείλουν να σταματήσουν.

Είμαστε εδώ στη βασική μας θέση ότι στις κεντρικές πλατείες της Πεντέλης και στους πατροπαράδοτους οικισμούς, ρυμοτομημένους και δομημένους από αιώνες, δεν υπάρχουν δασικές εκτάσεις.

Θα αγωνιστούμε για άλλη μια φορά για τα αυτονόητα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet