Τέσσερις σύλλογοι παρεμβαίνουν για τα αίτια της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Αττική
Σύνδεσμοι-Φορείς

Τέσσερις σύλλογοι παρεμβαίνουν για τα αίτια της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Αττική

Τέσσερις σύλλογοι, και συγκεκριμένα οι «Πολίτες υπέρ των ρεμάτων, Ροή», Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, παρεμβαίνουν στο θέμα της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Αττική. Με κοινή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για τις «ασύλληπτης έκτασης καταστροφές», επικρίνουν την επιλογή της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες «σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό της, χωρίς ούτε μία παραδοχή δικού τηςς σφάλματος, ούτε μία συγγνώμη για τις ανεπάρκειες και την αναποτελεσματικότητά της» και καταγγέλλουν την «προσπάθεια ενοχοποίησης των ρεμάτων, αυτήν τη φορά σε σύνδεση με την πυρκαγιά».

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τελευταίο, οι σύλλογοι σημειώνουν ότι «τα ρέματα δεν μπαίνουν στην πόλη. Το ακριβώς αντίθετο είναι που συμβαίνει: η πόλη επεκτάθηκε χωρίς όρια και χωρίς όρους και περιέκλεισε τα ρέματα», για να προσθέσουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους:

«Εάν όμως καταστρέψουμε και τα τελευταία φυσικά ρέματα που έχουν απομείνει εντός του αστικού ιστού δεν θα κάνουμε τις πόλεις μας ασφαλέστερες απέναντι στον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών. Αντιθέτως, η καταστροφή των ρεμάτων θα συντελέσει στην ερημοποίηση της Αττικής και κατά συνέπεια στην επιδείνωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στις πόλεις».

Η αναλυτική ανακοίνωση των τεσσάρων συλλόγων:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet