Μνήμες Πρωτομαγιάς από τη Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Κοινωνία

Μνήμες Πρωτομαγιάς από τη Λυκόβρυση Πεύκη 2020

«Κάθε Πρωτομαγιά οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στην ιστορία των εργατικών αγώνων και να βλέπουμε με θάρρος και διάθεση έντιμης αυτοκριτικής πόσο έχουμε συμβιβαστεί ή πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τις αξίες και τα οράματα αυτής της επετείου», τονίζει σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επέτειο εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μνήμες Πρωτομαγιάς 

Η 1η Μαΐου κάθε χρόνο είναι μια από τις θεσμοθετημένες αργίες του Κράτους, τιμώντας η Πολιτεία τους εργατικούς αγώνες όλων των εργαζομένων από τη τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής για όλους μας, όσοι τουλάχιστον διαθέτουμε αυτή τη μνήμη ακόμα νωπή και έχουμε τη διάθεση για γόνιμο και εποικοδομητικό προβληματισμό για όσα συνέβησαν και όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν ως εργαζόμενους αλλά και ως πολίτες.

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ελέγξουμε την προσωπική μας πορεία ως ενεργοί πολίτες συνειδητοποιώντας τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων εργαζομένων που προτίμησαν να μη συμβιβαστούν, αλλά να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους, διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή μια ζωή με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Έτσι κάθε Πρωτομαγιά οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στην ιστορία των εργατικών αγώνων και να βλέπουμε με θάρρος και διάθεση έντιμης αυτοκριτικής πόσο έχουμε συμβιβαστεί ή πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τις αξίες και τα οράματα αυτής της επετείου. Και τότε θα διαπιστώσουμε πως είμαστε ναρκωμένοι και βολεμένοι σε μια πορεία ευδαιμονισμού και υλιστικών αναζητήσεων, όσο και αν πιστεύουμε πως η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας έχει αλλοιώσει.

Αναμφισβήτητα η οικονομική κρίση που ζούμε είναι τροχοπέδη στους κοινωνικούς αγώνες, γιατί όλοι μας, ανεξάρτητα από κοινωνικές τάξεις και εισοδηματικά επίπεδα βιώνουμε την ανάγκη της επιβίωσης στον υπέρτατο βαθμό! Έχουμε όμως περιθώρια να αφουγκραστούμε τα διαχρονικά μηνύματα της επετείου της εργατικής Πρωτομαγιάς και να αφυπνιστούμε από τον λήθαργο του εφησυχασμού μας και του βολέματός μας.

Οι κοινωνικοί αγώνες του λαού μας το επιτάσσουν και το επικαιροποιούν συνεχώς!

Αυτό ας είναι το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς που βρίσκει και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση να δοκιμάζεται όπως όλοι οι θεσμοί άλλωστε. Είναι ανάγκη να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας και τη χαμένη διάθεσή μας για αγώνα είτε σε ταξικό είτε σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Είναι απαίτηση εθνική και αναγκαία!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet