Ο ΣΠΑΠ χαιρετίζει την παράταση στις συμβάσεις προσωπικού πυρασφάλειας
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ χαιρετίζει την παράταση στις συμβάσεις προσωπικού πυρασφάλειας

Στους τρεις μήνες παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού πυρασφαλείας, καθώς ψηφίστηκε προσφάτως σχετικός νόμος. Με την ψήφιση του νόμου αυτού, έγινε εν μέρει, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «δεκτό ένα διαχρονικό αίτημα του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αλλά και πολλών Δήμων της Αττικής για παράταση των εποχικών συμβάσεων για δράσεις Πυρασφάλειας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΠΑΠ:

Με τον νόμο 4325/2015 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και ρυθμίζει θέματα του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και των ισχυόντων για την εργασία στο Δημόσιο, έγινε δεκτό εν μέρει ένα πάγιο αίτημα του ΣΠΑΠ αλλά και πολλών δήμων, για  επιμήκυνση από 2 σε 3 μήνες της διάρκειας των εποχικών συμβάσεων υπαλλήλων που απασχολούνται στον τομέα της Πυρασφάλειας.

Το σχετικό αίτημα μεταξύ άλλων είχαν διατυπώσει προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πουλάκη οι πρόεδροι του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος και ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σε πρόσφατες συναντήσεις τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Ν.4235/2015 άρθρο 41 ορίζεται ότι «…επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου από τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Κατ΄ εξαίρεση, η πρόσληψη προσωπικού της ανωτέρω κατηγορίας που απασχολείται στην πυρασφάλεια και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών γίνεται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Ο υπολογισμός του δωδεκάμηνου γίνεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Ν.2738/1999 (Α΄180). Παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης μέσα στο ανωτέρω δωδεκάμηνο διάστημα ή μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου είναι αυτοδικαίως άκυρες…».

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης του παραπάνω Νόμου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε ότι «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πουλάκη  για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας, καθώς και για την παράταση της διάρκειας συμβάσεων των απασχολουμένων στην Πυρασφάλεια κατά ένα μήνα. Η παράταση αυτή είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, με δεδομένες τις κλιματολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει και έχουν ως συνέπεια τη χρονική παράταση της επικίνδυνης περιόδου για πυρκαγιές,  διότι καλύπτει σημαντικές ανάγκες που έχουμε σε προσωπικό για να μπορούμε να επιτελούμε όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο της Πυρασφάλειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δίνει δε τη δυνατότητα στον ΣΠΑΠ και στους άλλους συνδέσμους να ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στην αποστολή τους για  διαφύλαξη της ακεραιότητας του δασικού πλούτου που μας περιβάλλει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet