Σκόρπισαν χαμόγελα τα δρώμενα των τμημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού
Πολιτισμός

Σκόρπισαν χαμόγελα τα δρώμενα των τμημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού

Με δύο θεατρικά δρώμενα, στο κλειστό θέατρο του Αμαλίειου, τα παιδιά των Τμημάτων του Θεατρικού Παιχνιδιού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού παρουσίασαν στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους το ταλέντο και τις καλλιτεχνικές κατακτήσεις τους, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διεξάγονται με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης μίας ακόμη χρονιάς.

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη ευχαρίστησε τους γονείς και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, “που δίνει την ευκαιρία σε όλους να καμαρώσουμε και να επιβραβεύσουμε, με το πιο θερμό χειροκρότημά μας, τους μικρούς νέους καλλιτέχνες”. 

Μεταφέροντας το μήνυμα του κ. Γ. Πατούλη, υπογράμμισε ότι “η εγκάρδια ανταπόκρισή σας  στα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου ενισχύει περαιτέρω την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να συνεχίσει, με κάθε τρόπο, να παράγει πολιτισμό στο Μαρούσι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και να στηρίζει κάθε πολιτιστική και καλλιτεχνική πρωτοβουλία”. Παράλληλα ευχαρίστησε τις δασκάλες των Τμημάτων Βασιλική Ξυνοπούλου και κα Ράσμι Σούκουλη για την εκπληκτική εκπαίδευση των παιδιών στο θεατρικό παιχνίδι.

Θεατρικά δρώμενα

Τα Τμήματα Θεατρικού Παιχνιδιού των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών παρουσίασαν το θεατρικό Ελληνική μυθολογία, ποιήματα και τραγούδια: “Δήμητρα και Περσεφόνη”, “Η αρπαγή της Ευρώπης” και αποσπάσματα από τα ποιήματα: «Ο Ήλιος ο Ηλιάστρος» – Οδ. Ελύτης και «Το κυκλάμινο»- Γ. Ρίτσος.

Ακολούθως, τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 6 – 16 ετών παρουσίασαν το θεατρικό παιχνίδι «Το μαγικό τέλος», στο οποίο την τελευταία νύχτα του κόσμου, δύο ομάδες μάγων διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα κερδίσει τη θέση του τελευταίου διασκεδαστή της ανθρωπότητας, για να φύγουν όλοι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ενώ τα λεπτά περνούν, τα τρικ, τα χορευτικά, οι εμφανίσεις και τα πολλά μαγικά χαρίζουν άπλετο γέλιο.

Οι εκδηλώσεις του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού συνεχίζονται την Τετάρτη 3  Ιουνίου 2015 με τα εγκαίνια της Α΄ Έκθεσης των Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων, Σκίτσου και Ζωγραφικής Εφήβων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, στις 20:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet