Για τον διαγωνισμό «Μαθηματικά & Παιχνίδι» βραβεύθηκαν μαθητές του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Για τον διαγωνισμό «Μαθηματικά & Παιχνίδι» βραβεύθηκαν μαθητές του Αμαρουσίου

Στην τελετή απονομής των βραβείων στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου που διακρίθηκαν στον 9ο διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Ο διαγωνισμός αφορούσε τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας μας, με στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, η οποία παραβρέθηκε μαζί με εκατοντάδες γονείς και παιδιά στην τελετή βράβευσης των μαθητών της Β΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στον χαιρετισμό της η κα Χαλιώτη συνεχάρη εκ μέρους της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου τον πρόεδρο, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαο Αλεξανδρή και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την ανάληψη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, που έχει γίνει πλέον θεσμός και απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες σημείωσε ότι «Είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις σας, εσείς θα είσαστε οι αυριανοί επιστήμονες και γιατί όχι εκείνοι που θα κατευθύνουν την τύχη της χώρας μας. Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στα όνειρα και στις επιδιώξεις σας».

Ο πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Νίκος Αλεξανδρής ευχαρίστησε την κα Χαλιώτη για την παρουσία της και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ζήτησε να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον δήμαρχο Αμαρουσίου μαζί με τον σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπό του.

Η κα Χαλιώτη απένειμε εκ μέρους της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές, που φοιτούν στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου 1ο, 15ο, 13ο, 11ο, 10ο, 09ο, 08ο, 07ο, 06ο, 03ο, 16ο, 04ο, 18ο και στα Ιδιωτικά σχολεία Ιόνιος Σχολή, Ελληνική Παιδεία, Σύγχρονη Ελληνοαγγλική Αγωγή, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Ελληνο-Γαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet