Ιστορικό οδοιπορικό στην Επανάσταση του 1821
Κοινωνία

Ιστορικό οδοιπορικό στην Επανάσταση του 1821

Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης ως φόρο τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την ελευθερεία της Ελλάδας.

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων ο υποστράτηγος ε.α Χρήστος Τόιλος, με την επετειακή ομιλία του με θέμα «Η πορεία του Ελληνισμού προς την Επανάσταση του 1821» και το ιστορικό οδοιπορικό για όσα προηγήθησαν της ιστορικής Επανάστασης του 1821, εμφύσησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους παρευρισκόμενους αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και θρησκευτικής ευλάβειας και τους προέτρεψε να αναλογιστούν το χρέος στην Ελλάδα  και το αύριο των επόμενων γενεών τη δύσκολη αυτή ώρα για τη χώρα μας.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου–Καψάλης στον χαιρετισμό του επεσήμανε δε ότι η φυγή προς τα μπρός με καθαρότητα και ανθρωπιά με σεβασμό στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες που καταυγάζει το σύμβολο του ’21, ο αγώνας για τη λευτεριά δείχνει σε όλους το στίγμα του αύριο. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Χ. Τόιλο ο οποίος αφυπνίζει την εθνική μας συνείδηση και την αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα η οποία επιμελήθηκε για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση προλόγισε μουσικά η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Οι Λαλητάδες» και παρευρέθησαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Ευαγγελία Μπουσίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανθρώπινη Πολιτεία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΖΙ Νίκος Τόλιος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μούστρης, Θεόδωρος Αποστολόπουλος και Γιάννης Ζώης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Χειλάς, Σάββας Βορέας, Βασίλης Κωστόπουλος, Παναγιώτης Γκατζόλης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων Μαίρη Δούκα, οι τοπικοί σύμβουλοι Χρήστος Γκολετσόπουλος, Νίκος Οικονομίδης, Δημήτρης Τζαμτζής και Εύη Ευαγγελίου και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και σχολείων της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet