Φυσάει Κόντρα: Η κυβέρνηση να ηττηθεί από ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: Η κυβέρνηση να ηττηθεί από ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 καλεί η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί από ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα”.

Στο κάλεσμά της η δημοτική κίνηση αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και το κουαρτέτο των «θεσμών» (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΜΣ) προωθούν μια αντιλαϊκή καταιγίδα βάρβαρων μέτρων και λιτότητας με επίκεντρο την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με όλο το φθαρμένο μνημονιακό αστικό πολιτικό σύστημα,  παρά και ενάντια στο συγκλονιστικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη.

Μετά από έξι χρόνια μνημόνια τα μόνα αποτελέσματα που είχε αυτή η πολιτική ήταν η πρωτοφανής φτώχια, η εφιαλτική ανεργία και η μετανάστευση ιδιαίτερα των νέων, η διάλυση των δημόσιων αγαθών, η συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων, η εκτόξευση του χρέους, η κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η διαρκής στυγνή  επιτροπεία.

Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που φορτώνουν την πρωτοφανή  κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Τον κεντρικό ρόλο στην επίθεση παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Πρόκειται για μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, εχθρική απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα..

Ο αγώνας για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο και συνολικά η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, αποτελούν το πιο επείγον και καθοριστικό ζήτημα για την εργατική τάξη και τον λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί από ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται ήδη σημαντικές κινητοποιήσεις κα αντιστάσεις απέναντι σε αυτή την πολιτική. Σταθμός σε αυτή την πορεία αποτελεί η απεργία στις 12 Νοέμβρη. Ήρθε η στιγμή οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία να ξεπεράσουν την στάση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, που το καλοκαίρι με την ανοιχτή υπεράσπιση του ΝΑΙ μας έδειξε καθαρά πως έχει περάσει με το στρατόπεδο του αντίπαλου. Για να υπάρξει αποφασιστική κλιμάκωση μετά τις 12 Νοέμβρη. Ιδιαίτερα για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό, που μετατρέπει την ασφάλιση από κοινωνική δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση και οδηγεί σε συντάξεις πείνας.

Επιτακτική γίνεται η ανάγκη οργάνωσης του λαού σε επιτροπές αγώνα, σε λαϊκές συνελεύσεις κ.λπ. ενάντια στη φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα, για την προστασία των δημόσιων αγαθών, για τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας. Ιδιαίτερη αμεσότητα και κρισιμότητα αποκτά ο αγώνας για την προστασία των σπιτιών και της γης από τους πλειστηριασμούς και την κλοπή των τραπεζιτών.

Ο αγώνας αυτός συνδέεται με την πάλη ενάντια στην εγκληματική πολιτική της «Ευρώπης-φρούριο», της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, για  την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ καλούμε τους εργαζόμενους/ες, τους άνεργους/ες, τους νέους/ες της πόλης στην απεργία και στη συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11 το πρωί την Πέμπτη 12/11. Πλέον το δίλημμα«τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι επιτακτικό, η ανατροπή η μόνη διέξοδος στην κοινωνική καταστροφή που προωθούν!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet