Δεν εκδίδεται στην Ιταλία ούτε ο πέμπτος φοιτητής
Κοινωνία

Δεν εκδίδεται στην Ιταλία ούτε ο πέμπτος φοιτητής

Κανείς από τους πέντε φοιτητές των οποίων την έκδοση ζητούσαν οι ιταλικές Αρχές δεν θα εκδοθεί, καθώς αρνητικό ήταν και στο τρίτο του βούλευμα για την υπόθεση το Συμβούλιο Εφετών για τον τελευταίο και νεότερο των φοιτητών.

Οι πέντε συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Μιλάνο κατά την ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης EXPO τον περασμένο Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή το Συμβούλιο είχε αποφανθεί αρνητικά στην έκδοση τεσσάρων εκ των πέντε.

Το Συμβούλιο Εφετών που συνεδρίαζε από το πρωί της Δευτέρας για την τύχη του πέμπτου και μικρότερου από τους εκζητούμενους φοιτητές, εξέδωσε την απόφασή του και, όπως και για τους άλλους τέσσερις, αρνείται την έκδοση του 19χρονου στην Ιταλία.

Αρνητική, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και η εισαγγελική πρόταση, που επεσήμανε πως θα ήταν αντίθετη με την αρχή της δίκαιης δίκης διαφορετική απόφαση για τον 19χρονο από αυτές που ελήφθησαν για τους άλλους τέσσερις νεαρούς.

Οι πέντε φοιτητές κατηγορούνται από την Εισαγγελία του Μιλάνου με αδικήματα που επισύρουν ποινές κάθειρξης από 8 έως και 15 ετών, ενώ στην Ελλάδα αντίστοιχα αδικήματα αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα με ελαφρότερες ποινές.

Με τα τρία αρνητικά στην έκδοση των νεαρών φίλων βουλεύματα ουσιαστικά δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δίκη τους από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet