Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού στην Αγ. Παρασκευή

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 19:00, στην Αγία Παρασκευή καλεί η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ διαλύουν τη ζωή μας – Αγώνας για την ανατροπή η μόνη λύση – Παρασκευή 22/4, 7:00 μ.μ. διαδηλώνουμε στην Αγία Παρασκευή

Τα ψέματα τέλειωσαν! Μετά από άλλη μια «περήφανη διαπραγμάτευση» οι εργαζόμενοι/ες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι/ες, οι νέοι/ες βρίσκονται μπροστά στον εφιάλτη ενός νέου μνημονίου. Όπως κι αν το βαφτίσουν οι αδίσταχτοι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης, όπως κι αν το φέρουν, ολόκληρο το πακέτο όπως θέλουν οι δανειστές ή σε κομμάτια όπως θέλει η κυβέρνηση, η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Μέτρα που θα ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια, νέα σφαγή των συντάξεων, τσάκισμα των μεσαίων στρωμάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων κι εκτίναξη της ανεργίας, αύξηση στις τιμές των τιμολογίων, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και των καυσίμων, φόροι ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε! Ταυτόχρονα ξεπούλημα του δημόσιου χώρου και πλούτου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το λιμάνι του Πειραιά όπου διοργάνωσαν και πανηγυρικές τελετές, πλήρης κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας, θεσμοθετημένη πια η μαύρη ανασφάλιστη εργασία μέσω των «κοινωφελών προγραμμάτων». Από την άλλη συνεχίζεται η πληρωμή του ληστρικού χρέους, η φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! Την ίδια στιγμή τα διεθνή κοράκια ετοιμάζονται ν΄ αρπάξουν επιχειρήσεις και κατοικίες μέσα από την αγορά των δανείων.

Είναι φανερό πως αυτός ο δρόμος δεν έχει τέλος παρά μόνο την πλήρη κοινωνική καταστροφή, τη μετατροπή μας σε τριτοκοσμική χώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, υποταγμένη πλήρως πια στους διεθνείς τοκογλύφους και σε αγαστή συμφωνία με τον ΣΕΒ και τους «εθνικούς εργολάβους» εφαρμόζει μια σκληρή, νεοφιλελεύθερη πολιτική ακολουθώντας κατά γράμμα τις νεοφιλελεύθερες αποδιαρθρώσεις που επιβάλλει η παραμονή στο ευρώ και στην Ε.Ε. και η υιοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας τους. Οι κοκορομαχίες στη βουλή δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία κυβέρνησης και του συνόλου της δεξιάς αντιπολίτευσης. Το υποταγμένο, επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα του ΝΑΙ υπονομεύει συνειδητά κάθε προσπάθεια αντίστασης και διοργανώνει «συνέδρια» σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ρόδου προσβάλλοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο την αγωνία των εκατομμυρίων εργαζομένων.

Όμως υπάρχει η κοινωνία! Η κοινωνία που βλέπει τη ζωή της να διαλύεται κι αναζητά τρόπους να εκφράσει την οργή της. Ο δρόμος είναι ένας, η κοινή δράση όλων των τμημάτων της. Ο συντονισμός κάθε συλλογικότητας, πολιτικής, συνδικαλιστικής, κοινωνικής που αντιστέκεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές. Η οικοδόμηση ενός μεγάλου μετώπου των ανθρώπων που μάχονται για τη ζωή και το μέλλον τους, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που προωθούν κυβέρνηση και δανειστές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet