Με τον γενικό διευθυντή της Αμπετείου Σχολής Καΐρου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Με τον γενικό διευθυντή της Αμπετείου Σχολής Καΐρου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Την ανάπτυξη μίας στενής και ουσιαστικής συνεργασίας για την προώθηση του ελληνικού και αιγυπτιακού πολιτισμού συζήτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον γενικό διευθυντή της Αμπετείου Σχολής του Καΐρου Νίκο Βαδή, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψής του στο δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016.

Στη συνάντηση, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένας Χαλιώτη και των εκπροσώπων από τον Σύλλογο της Σχολής στην Ελλάδα Δημήτρη Πιερή και Ευάγγελου Πεζή, ο κ. Βαδής εξέθεσε στον κ. Πατούλη την ιστορία της Σχολής και την πορεία της στον χρόνο, ενώ αναφέρθηκε σε επώνυμους απόφοιτους της Σχολής που μαζί με τον Σύλλογο προσπαθούν να κρατήσουν το πνεύμα και τις ηθικές αξίες που διδάχθηκαν σε αυτήν.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Σύλλογος Αιγυπτιωτών αριθμεί στην Ελλάδα 5.000 μέλη και εξέφρασε την επιθυμία για την ανάπτυξη συνεργασίας πολιτιστικού περιεχομένου με τον Δήμο Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου αγκάλιασε την πρόταση για την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αφιερώματα σε μεγάλους Αιγυπτιώτες ευεργέτες και με τη συμμετοχή του παγκοσμίου φήμης Αιγυπτιώτη πιανίστα  Γεωργίου Δέλφη, αλλά και άλλων διακεκριμένων καλλιτεχνών.

«Τιμούμε τον Απόδημο Ελληνισμό  και είμαστε κοντά του όπου και αν βρίσκεται» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, ενώ έκανε ειδική μνεία στους στενούς δεσμούς του Δήμου Αμαρουσίου με το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, αναφερόμενος στην εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία που έγινε στην μαρουσιώτικη αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψη της στο Πατριαρχείο, επ΄ ευκαιρία των εγκαινίων της Βιβλιοθήκης το 2008.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος Αμαρουσίου προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στους επισκέπτες του το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου και ένα CD με μελωδίες και τραγούδια της Μεικτής Χορωδίας του Δήμου.

Από την πλευρά του ο κ. Βαδής προσέφερε στον δήμαρχο Αμαρουσίου βιβλία με τα Ιερά Κειμήλια της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet