Μια βραδιά Τέχνης & Μουσικής πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο
Πολιτισμός

Μια βραδιά Τέχνης & Μουσικής πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο

Μια βραδιά Τέχνης και Μουσικής Παιδείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Λυκόβρυσης – Πεύκης όπου η «Όπερα της βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασε την όπερα «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο.

Η διάρκεια της παράστασης ήταν 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) με ελληνικούς υπερτίτλους. Οι «Παλιάτσοι» είναι μια πολύ χαρακτηριστική ιταλική όπερα, με δραματικό τέλος, που η ιστορία της ξετυλίγεται στους κόλπους ενός περιοδεύοντος θιάσου. Το έργο γράφτηκε στην εποχή του ρεαλισμού, αλλά συνομιλεί και με την εποχή της κομμέντια ντελ άρτε. Πρωτοανέβηκε στο Μιλάνο στις 21 Μαΐου 1892.

Η εμπνευσμένη σκηνοθεσία ήταν του Ισίδωρου Σιδέρη, τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Κατρανίτσα, οι φωτισμοί του Κώστα Μπλουγουρά, η χορογραφία του Διονύση Τσαφταρίδη, βοηθός σκηνοθέτη η Ανθή Νταουντάκη, και η μουσική προσαρμογή του Φρ. Μόρτζου.

Τραγούδησαν οι: Φιλ. Μοδινός, Γ. Ηλιοπούλου, Π. Σαλάτας, Νικ. Στεφάνου, Χ. Ανδριανός, Διον. Τσαφταρίδης.

Υπεύθυνη περιοδείας Αστερία Σαμουελιάν.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης (τμήμα του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Προστασία – Παιδεία και Αλληλεγγύη» – ΚΟΙΠΑΠ) εδώ και τρία χρόνια έχει στενή συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που προωθεί την «Όπερα της Βαλίτσας» και κάθε καλοκαίρι προσφέρει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ποικίλες δραστηριότητες στα παιδιά του Δήμου με το πρόγραμμα Future Library.

Ειδικά φέτος τον Απρίλιο έγινε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο για παιδιά ηλικίας 11 – 15 από εκπαιδευτικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που αφορούσε στο επάγγελμα του μονωδού. Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αυτές οι δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης είχαν ως αποτέλεσμα τη φιλοξενία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν ο χορηγός αυτής της παράστασης, το οποίο και το Νομικό Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ ευχαριστεί μέσω ανακοίνωσής του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet